10.09.2008

Besøker amerikansk familie på Penang i Malaysia

En dag i kirka på Koh Lipe var det besøk av en gruppe prester og følge fra Malaysia som hadde vært her før. Sammen med dem var det en amerikansk dame som sang og spilte gitar. Jeg skjønte fort at hun var en slags misjonær siden hun også snakket malaysisk med de andre. Hun kunne til og med snakke litt med John (faren i familien jeg bodde med, min "bror") og de andre sjø-sigøynerne (Chao-Le folket) siden de har et språk som stammer fra Malaysisk og Indonesisk. Dette var spennende syntes jeg og drømmer om å snakke Malaysisk, eller kanskje Chao-Le!

Amy, amerikaneren, ga meg adresse og telefonnummer til meg på en lapp om jeg skulle til Penang øya en gang i fremtiden.


Wikipedia: Penang er en delstat i Malaysia, som ligger på nordvestkysten av halvøya Malaysia ved Malakkastredet. Hovedstaden i Penang staten er George Town. Penang er vidt kjent som "The Pearl of the Orient". 

For å skaffe seg visa til Thailand, er den beste ordningen å gjøre det på en ambassade i et annet land. Jeg pleide å dra til Penang for å fikse det der, og valgte denne gangen å ta en ekstra uke nå som jeg hadde kontakter der. Jeg ble plukket opp av manne til Amy, Mark, som sammen hadde tp sønner i tenårene. Jeg fikk låne leiligheten de hadde for sin tjenestepike (som kom fra Indonesia) som var helt nyoppusset. Jeg fikk eget rom, med seng (som jeg ikke klarte å bruke siden jeg hadde vent meg til golvet i Thailand, med stue og kjøkken. Servicen stoppet ikke der. Jeg fikk også låne scooteren deres om jeg ville utforske øya eller hadde ærender.

Scooter kjøring i Asia er fantastisk med en bris i luggen i opp mot 100 km/t. Jeg var meget takknemlig for det de hadde gjort for meg, men ble også invitert på middag nesten daglig. Enten gikk vi ut og spiste indisk, arabisk, malaysisk eller så ble vi hjemme og spiste amerikanske burgere! Jeg fikk et innblikk i hvordan det vil være å bo som en misjonær i et annet land enn det man kommer fra. Ungene gikk på internasjonal skole samtidig som foreldrene gjorde sitt arbeid på kontoret, i menigheten eller på reisefot. Mark og Amy satt på vanvittig mange reiseruter, blant annet nesten alle "stan"-landene og resten av de asiatiske landene. Jeg ble imponert av motet og villigheten til å bringe et budskap hvor ingen skulle tro at nokon kunne bu. På toppen av godheten fra familien fikk jeg låne internett gratis og bruke huset som jeg ville, de stolte på meg, noe som ga meg trygghet der jeg var. I løpet av uken fikk jeg se øya fra scooter, gått på kino, besøkt mange handegater og sentere, tur i botanisk park med aper, hoppet på trampoline med ungene, se filmer i tv-stua med ungene, vannpipe og arabisk kafè med Amy (flashback til Egypt), sjokoladefabrikk, lært litt indonesisk og hygget meg i familietilstander.

For en gjestfrihet, jeg er inspirert!

Den nyoppussede leiligheten jeg fikk låne
Utsikten fra leiligheten
Ville aper på utsiden av leiligheten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar