10.09.2008

Jungeltoget fra sør til nord

Etter et opphold i Singapore (rett sør for Malaysia) måtte jeg komme meg oppover Malaysia på en måte. Jeg fikk nyss av en kanadisk backpacker, Stephen, som bodde hos familien min på Homestay på Koh Lipe om å ta jungeltoget i Malaysia. Han hadde dessverre tatt den på natta og gikk glipp av hele poenget med toget. Men jeg bestemte meg for å gi det en sjans.

Jeg kom litt sent til bestilling av billett siden det var skoleferie men var superheldig og fikk kjøpt billett etter mye reising og forhandling. Jeg endte opp med å komme 40 min for sent på grunn av sein buss og folk som ikke forstod engelsk. Men til all min overraskelse kom toget akkurat i det jeg kom, til en fattig og åpen perrong midt i sør Malaysia. Jeg jublet sammen med dama i luka og løp mot toget med en sekk på 20 kg på ryggen. Toget var fullt opp av folk i alle aldere og klesplagg. Jeg hadde selvfølgelig kjøpt den billigste billetten som ga meg, etter min mening, den beste opplevelsen. Å være blant folket i deres hverdag, er mer spennende enn å være "charter-turist".

Det var ikke mange som snakket med den "hvite" mannen på toget, men jeg fikk mange blikk og smil. Jeg hadde med meg guidebok og mp3-spiller som jeg streifet gjennom, igjen. Men jeg kunne bare titte ut av vinduet så ville jeg se noe nytt og prektig for øyet. Jungel på jungel, med kalkfjell og fugler som svingte rundt toglinjen. Mowgli assosiasjonene prikket meg i pannen og jeg kommer aldri til å glemme denne laaaaange turen med et tregt tog gjennom hele Malaysia. For en naturopplevelse. Jeg hadde også sjansen til å hoppe av på en stasjon neste midt i landet for å besøke Malaysias eldste nasjonal park Taman Negara National Park, men dette hadde jeg ikke tid til.
Jeg betalte 40 NOK for hele turen!!!

Wikipedia: Jungeltoget er 526 km. lang og går mellom Gemas på Butterworth-Kuala Lumpur-Singapore linjen, og Tumpat i den nordøstlige delen av Peninsular Malaysia. Det er ingen store byer langs ruten. De fleste stasjonene er i fjerntliggende, jungel-omgitte landsbyer og mange stopp er ikke noe mer enn en plattform midt i jungelen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar