10.09.2008

Kristent bryllup i Borneo

Jeg ble invitert til bryllup av Rita, min host i Kota Kinabalu. Bruden var hennes kusine og bestevenn, Caroline. Jeg ble overrasket over at jeg som fortsatt var litt ukjent skulle bli med på en stor familie begivenhet. Det viste seg at dette ikke var noe problem på grunn av den store gjestmildhet og tilliten jeg fikk av Rita.

Dagen før vi dro til bryllupet som ble holdt i en landsby 2 timer fra KK, overnattet jeg hjemme hos familien til Rita, en real sofasurfing. Jeg fikk mitt eget rom og spiste skikkelig malaysisk mat med resten av familien til Rita. Nydelig mat, og jeg ble godt kjent med broren Zeno og søsteren Lola. De skulle også bli med i bryllupet. Fremme i landsbyen overnattet vi hos onkelen som snakket veldig godt engelsk siden han hadde vært en del i London på besøk hos en kamerat. Vi kom godt overens og jeg endte opp på rom med onkelen og broren til Rita. Natten krøp over oss, men vi underholdt oss selv med 3 filmer utover midnattstid. Gutta på TV rommet!

På bryllupsdagen måtte vi være fint vasket og stelt. Ettersom onkelen ikke hadde dusj dro vi til den lokale "dusjeplassen", elva. Frisk temperatur lekte vi oss i vannet med stri strøm og shampo. I Thailand dusjet jeg med vann fra tønne, brønn og bøtte og i Malaysia med elva. I Singapore, ja, vanlig dusj :)

Bryllupsfotografen var for sen så jeg måtte steppe inn som backup. Jeg ble med inn i sminkerommet, kjørte etter bryllupsbilen og tok bilder i kirka. Kjempemorro og mye folk. Jeg ble godt mottatt av Caroline som snakket bra engelsk. Hun satte pris på mitt nærvær som gjorde at jeg kunne slappe av mer. Etter seremonien, som btw var kjempefint, dro vi til en lokal restaurant hvor mat og dessert sto på menyen. Umulig å beskrive alt jeg spiste den dagen, for det var så mye at jeg ikke husker, men godt var det! Jeg ble med på litt dansing til manges store latter at jeg som eneste vestlige moret meg. Jeg fikk også delta på mange bilder sammen med damene på festen :) Etter bryllupet skulle Caroline og den nye mannen hennes "gifte seg" to ganger til, siden dette var den kristne versjonen, deres tro og religion. De to neste gangene er tradisjonsrike seremonier i forhold til stammene begge personene kommer fra.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar