10.09.2008

Ny venn "som bestilt"

Det er lettere å finne en ny venn enn en ny ferge når man star på fergekaia uten ferge. Jeg kom tilbake til Pakbara, fergekaia for transport til Koh Lipe, etter jeg hadde vært i Malaysia og hentet thai-visum. Fergen hadde gått og jeg sto uten boplass og kjennskap til plassen jeg var på. Da dukket Abdul opp!

Abdul solgte også ferge billetter, men hadde selvfølgelig ingen ferger som gikk, likt alle andre. Jeg sa til han at jeg ikke kjente plassen og visste ikke hvor jeg skulle lete etter hostel. Han sa, noe som mange sier i Asia uten å helt mene det, "du kan bo og spise hos meg og familien!" OK? OK? Jeg valgte å bli med Abdul, selv om jeg ikke kjente han eller familien. Han var mitt "eneste" håp, klokken var mye og jeg hadde lavt blodsukker...

Abdul tok meg med til sitt hjem hvor en stor muslimsk familie bodde. Jeg fikk hilse på alle familiemedlemmer og naboer. Jeg lånte noen klær av han siden jeg ikke hadde med meg bagasje, vasket meg litt og så var vi klare for å gå ut og spise. Tilfeldigvis var det marked og konsert i Pakbara og vi nøt god thaimat sammen og ble bedre kjent. Han kunne litt engelsk, men jeg kunne også litt thai. Snakken gikk litt hulter til bulter, men det ble enda bedre når vennene hans, som kunne bedre engelsk, ble med på kafé. Jeg snakket med fler av vennene hans som var på kaféen, spesielt jentene var interessert i å snakke med en vestlig gutt. Vi drakk noe som jeg aldri skulle ha drukket, cola med kaffe pulver. Jeg fikk ikke sove før etter flere timer den natten. Jeg overnattet i en bungalow hos Abdul og fikk også frokost og transport til fergekaia dagen etter.

Hver gang jeg er i Pakbara besøker jeg Abdul som har dørene åpent for meg. Vi har også god kontakt på internett og han blir bedre og bedre i engelsk for hver gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar