10.09.2008

Nyttårsaften i storbyen Kuala Lumpur

Etter et kort opphold (pga regjeringsproblemer og lukking av flyplass som påvirket visaet vårt til minimale 2 uker, forsåvidt samme problemer de har nå i 2010 med "rødskjortenes" opprør mot sittende statsminister) i Thailand dro vi til Kuala Lumpur via speedbåt-minibuss-buss. Turen tar cirka en dag og koster minimalt (rundt 100 NOK) utenom speedbåten til Koh Lipe som koster cirka 250 NOK èn vei for vanlige turister.

Trygt tilbake i Kuala Lumpur innlosjerte vi oss på mitt hostel, Travellers Moon Lodge, rett ved siden av Chinatown. De ansatte er veldig hyggelige her og har oppe 24/7, i tillegg finnes det utsalg av iskald brus og juice i stua ved resepsjonen hvor de også har TV og internett. Det var nyttårsaften og vi tenkte å feire den ved en minneverdig plass, verdens høyeste tvillingtårn Petronas Towers.

Chinatown - Kuala Lumpur

Jeg feiret nyttårsaften med Will fra England som jeg hadde reist med fra Hurghada-Kairo-Kuala Lumpur-Langkawi-Koh Lipe-KL. Vi hadde blitt gode venner og jobbet også sammen med dykking. Will er en av mine gode hjelpere gjennom det å bli interessert i dykking. Da vi gikk mot Petronas Towers svingte vi innom en irsk pub på veien for å opprettholde Will's tradisjon, en svart Guinness øl takk! Jeg hadde aldri prøvd en så svart og smaksfull drikk før, så Will fullførte min siste halvpart, til hans glede på grunn av den høye prisen som jeg allerede hadde betalt. Backpackere som oss pleide jo å drikke noe av det rimeligste man fant, eller satset på å bli spandert på. Videre tok vi oss turen innom sentrum for å se på utelivet, og uteliv er det hvertfall her! Barer rad på rad med pumpende musikk og spennende farger. Noe dekorer stort, andre langt. Utestedet vi havnet på etter Petronas Towers hadde en svær tank med black tip reef hai over baren! Man skal passe seg litt rundt mørke gatehjørner og lugubre plasser hvor prostituerte og småkriminelle kan dukke opp rett som det er. Vi ble faktisk stønnet etter av en prostituert, godt salgstriks må jeg si!


Fremme ved skyskraperne, som gjestet filmen "Entrapment" i 1999, var det et folkehav som møtte oss. Ikke noe utenom det vanlige for dette bygget som har mange besøkende hver dag. Folk flest kommer her på grunn av det intenst svære kjøpesenteret i de første etasjene. Her kan du finne alt du trenger fra dyre Armani klær til litt mindre klær som Quiksilver. I hvert eneste kjøpesenter i Asia finner man alltid kino i øverste etasje. En gang jeg var en uke i KL for transit og avslapning koste jeg meg gjennom hele kinoprogrammet de hadde å tilby. Jeg har sett mange gode timer film i disse kinosalene, mye på grunn av at det er en av de få plassene man kan finne air condition. Og den er innstilt på "spiggent" som mi seier i Grimstad, så ta med genser, for det trenger du! Videre i tårnene kan man kun besøke etasjene opp til mellombroa. Videre opp finner man business kontorerer som ikke er åpent for allmenheten. Vakre er de, høye og opplyste og bedre skulle det bli på baksiden hvor festen tok plass.


En liten park med en fake innsjø utgjør mesteparten av baksiden, utenom noen uterestauranter som var fylt opp til randen denne dagen. Vi tok plass midt i parken på andre siden av "innsjøen" hvor et svært lysshow med fontenene skulle ta plass. Lysshowet var strålende, hvertfall den første halvtime, men etter 2.5 time med mye av det samme kan man bli lei. På nedtellingen sto vi i og skrek med andre utlendinger og malaysiere. På slaget 12 så alle opp mot tårnene med utgangspunktet i at fyrverkeriet skulle komme derfra, men nei, plutselig smalt det som en bombe bak oss og parken og de hadde "lurt" hele forsamlingen. Fyrverkeri i Asia må bare oppleves, det er jo de som har funnet det opp (eller kineserne). Det er vanskelig å beskrive mye fyrverkeri på en gang, så jeg legger ut litt bilder. Magisk var det hvertfall og i år (2010) håper jeg det blir i Sydney :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar