10.09.2008

På fisketur i fjernt paradis med en fra Lillesand

Dette er en opplevelse jeg aldri forutså komme. Det skjedde da jeg bodde på Koh Lipe våren 09, en liten øy lengst sør-vest i Thailand. Jeg kom i kontakt med eneste nordmann og en av de få europeere som bodde på øya, Espen fra Lillesand.

Det var deilig å endelig snakke norsk med en nordmann igjen etter et halvt år i utlandet. Vi fant tonen og han inviterte meg med på hans daglige fisketur i trøbåten en dag jeg hadde fri. Jeg selv var daglig opptatt med å passe inn i den nye familien jeg bodde hos på øya og jobbe dykking på et av de lokale senterene. Jeg jobbet vanligvis fra 7 på morran til 21 på kvelden, som oftest inkludert 2-3 dykk. Men en dag fikk jeg fri til å slappe av i Espen´s trøbåt.


Meg og Espen med venner, 17.mai på Koh Lipe

Vi la oss i sundet mellom Koh Lipe og Koh Adang hvor korallene blomstrer og gir hus for alle de fargerike fiskene. Vi fisket med sen, krok og agn og solen sto høyt på himmelen. Etter en halv times fisking skrantet det på fangsten, men jeg fant meg i en ut-av-deg-sjæl-opplevelse. Her satt jeg med fiskesnøre i den ene hånda, en sjelden kald pils i den andre og fisket på en trøbåt i paradis med en som bor 10 min fra meg hjemme i Norge. Og jeg hadde truffet han tilfeldig! Palmeøyer omringet oss, havet lyste som en krystall og jeg kjente solen steke overkroppen min brun. Jeg sa til Espen at dette var en situasjon som var meget satt pris på og som jeg ville huske for resten av livet mitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar