10.09.2008

Sentosa Island - en fornøyelsesparkøy

Wikipedia: Sentosa, som kan oversettes til fred og ro på Malaysisk, er en populær resort øy i Singapore, besøkt av rundt fem millioner mennesker i året. Attraksjoner inkluderer en 2 kilometer lang skjermet strand, Fort Siloso, to golfbaner og to femstjerners hotell, og Resorts World Sentosa, med temaparken Universal Studios Singapore.

Man kan tilbringe en hel ferie bare på Sentosa, hvis man har penger. Singapore er ikke kjent for å være like billig som sine naboland, og Sentosa er hvertfall ikke unntaket. Jeg og verten min, Keith, dro hit med t-banen og startet dagen med å gå rundt for å se på alle attraksjonene. Det ble mye gåing til slutt, med så mye å se på. Vi ble med på "rosa" delfin show og akvarium. Stakkars delfiner sier jeg, som har så liten plass å boltre seg på. Men akkurat disse delfinene kunne faktisk ikke klart seg i vill natur uten støtten fra mennesker. Det må man sette pris på.

Etter mat og drikke på en av strand restaurantene slappet vi av på beachen. Vi spilte også litt beachvolley med en gjeng tilfeldige. Øya yret av menneskeliv men også maskiner som bygget ut enda flere resorter. Folk kom hit for å slappe av og leke seg, som i en park. Man måtte også betale for å komme inn på øya. Prisene slo sprekker i mitt skarve budsjett, men det var utrolig kult å se på alt de klarer å dytte inn på en fantasi øy. På veien hjem tok vi kabelbane tilbake til land.

Sjøhester
Blekksprut
Kongekrabbe, kan bli 2 meter i klørspennet
Delfin show med "rosa" delfiner
Halv løve, halv havfrue - Singapors symbol
Et av mange fine kjøpesentere i byen/landet
Verdens største fontene i Singapore
Stranden vi spilte beachvolley på - Sentosa Island

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar