10.09.2008

Singaporsk frokost og froskegrøt til lunsj

I Singapore kan man finne mye spennende mat fra alle land i Asia. Jeg bodde med en kinesisk familie og fikk smakt ekte kinesisk mat. Det er ikke slik vi tenker kinesisk mat er i Norge, chopsuey osv. Kinesisk mat MÅ bare oppleves. Det serveres mye forskjellig på bordet og alle plukker fra alle boller. Teen blir fylt opp med det samme det er tomt, og man spiser selvfølgelig med pinner. Det er et kunststykke å lage kinesisk mat. Det skal ikke bare smake utsøkt, men se bra ut. Ser det ikke bra ut, er kanskje ikke kokken erfaren eller dyktig nok.

Tradisjonell Singaporsk frokost fikk jeg av den kinesiske familie. Det består av halvkokt egg sauset inn med soya, spist sammen med ristet brød som har mitt yndlings syltetøy på, Seri Kaya, som smaker egg og kokos og har fargen gult. Jeg spiste dette ofte i Thailand også, og håper en dag jeg kan importere masse av det til Norge!


Til lunsj fikk jeg froskegrøt. Jeg spurte verten min om han kunne ta meg med på noe nytt, noe som jeg aldri hadde smakt før. Denne grøten var veldig vanlig i byen. Det ser rart ut, med hele froskeben kokt, men det smaker faktisk ålreit. Minner litt om kokt torsk. Du hadde sikkert elsket froskegrøt pappa :)


Til slutt på dagen var vi på en kinesisk restaurant som jeg håpet vi kunne gå på. Jeg har sett slikt på film, hvor man sitter rundt kokkens lange stekeplater og spiser fra samme plass han steker dem. Dette var kjempegod og fersk mat, samtidig god show hvor kokken hakker opp maten og hiver den rundt. Jeg fikk flashback til Politiskolen filmen hvor Captain Lassard plasserer gullfisken sin på stekeplata og vannet dens begynner å koke. Tidløst!


Før jeg dro fra vertsfamilien min spanderte de en full kinesisk middag på restaurant. For en service. Jeg argumentere for at jeg også skulle betale, men det kom ikke på tale. De ville vise fram sin kultur og sitt matkjøkken for meg som var på besøk. Jeg fikk nydelige pynte spisepinner av dem før jeg dro, som gave og minne om tiden min der. Gjestfrihet sier jeg bare...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar