10.09.2008

Søndagskollekt fra Norge (Landvik Menighet) til Hope of Lipe Church

Jeg var delaktig i den lokale kirken kalt "Hope of Lipe Church". Den lå i Usen området av Koh Lipe cirka 80 meter fra stranden og inn. Kirken var John's gamle hus, men han hadde dedisert dette til bygging av kirka den dagen han ble kristen.


På plattingen utenfor kirka etter en gudstjeneste fortalte John hvordan han ble kristen. Han hadde vært som "alle andre" menn på øya, opptatt av jobb, drikke for mye øl på dagen og whisky til fest. Han hadde et ganske "vanlig" forhold til alkohol i forhold til majoriteten. Men en uke ble Ridedh, hans sønn på nå 6 år, utsatt for en ukjent hudsykdom i hodebunnen. Legen fant ikke ut av problemet og John gikk til den lokale pastoren på øya. De kristne ba for Ridedh om at han skulle bli frisk. John vet ikke hvorfor han gjorde dette, men følte det var bedre enn ingenting.


Dagen etter våkner Ridedh opp, uten hudsykdommen. John var overbevist. Dette var Guds arbeid. Han ble frelst på dagen og ga bort huset sitt til arbeidet for det lille kirkesamfunnet. Jeg var nesten på gråten av at John hadde fortalt meg noe så viktig og personlig. Familien støttet ham ettersom flere av dem også var kristne. Jeg ble inspirert av John som ga opp alt han hadde for å gi det videre til noe han nå virkelig trodde på. En helomvending spør du meg. I mine øyne har John's familie et utrolig sterkt bånd sammen, av kjærlighet og tillit, noe som ikke er helt vanlig i alle ekteskap på øya på grunn av alokohol og utroskapsproblemer. John er en god kristen og bruker mye av tiden sin på kirkearbeidet. Flere på øya ser at det går godt for han og familien, men han sier det er trist at hans tidligere venner ikke lenger vil være med han på grunn av at han er kristen.


Jeg fikk et større ønske om å hjelpe den lille menigheten, men nå på et økonomisk plan. Jeg kontaktet min lokale menighet i Grimstad, Landvik Menighet. Jeg spurte om de kunne tilegne deres neste søndagskollekt til Hope of Lipe Church. Etter litt hurtig justeringer i timeplanen gikk dette i orden til min store begeistring. Grimstadlittene samlet inn rundt 2500 norske kroner. Dette er penger som kommer langt i forhold til Norge. Pengene ble brukt til å kjøpe thai bibler til alle i menigheten og bygge ny scene i kirken. Scenen blir brukt ukentlig til gudstjeneste, lovsang og bibelgruppe. Jeg var heldig og fikk en liten artikkel i Hommedal tidende (lokalt menighets magasin) som viste giverne hva pengene gikk til. Takk for støtten alle som ga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar