10.09.2008

Bit av edderkopp i Thailand
Da jeg bodde på Koh Lipe sov jeg i et lite isolert hus av blikk og plank. Alle var velkomne, gjestfrie som familien var, men vi fikk også ubedt besøk av insekter og krypdyr vi ikke trengte være venner med. Det fikk jeg smertelig oppleve en natt.

"Det kommer fra en edderkopp" eller "ที่มาจากแมงมุม" sa legen da hun sjekket tommelen min. Jeg var på en liten legeklinikk på øya hvor hun ga meg rens av såret og tabletter mot insekt bitt for hele 80 NOK. Billig og profesjonell legebehandling, noe som Thailand er kjent for. Dette er grunnen til at mange Thailand backpackere ikke har forsikring i dette landet, det er billigere og lettere å betale av egen lomme. 

Det gikk 2 uker og såret ble ikke mindre, det svullet heller opp til dobbel størrelse. Jeg begynte å bli bekymret siden jeg ikke kunne dykke hver dag og tommelen begynte å bli misfarget. Var den på nippet til akutt behandling? En venninne av meg tok meg med til legen på den militære marin basen på øya, en liten sådan, og han behandlet meg igjen og ga meg antibiotika for 2 uker. For første gang kjente jeg forskjell fra dag til dag. Smertene gikk over og tommelen begynte å gro igjen. Militærlegen tok ikke betaling for behandlingen eller antibotikaen. 

Jeg skal aldri bruke masse penger på apotek ting og medisinske tabletter i Norge igjen, før jeg reiser til Asia. Det er ofte over halv pris og minst like godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar