25.10.2008

Å levva livet i Egypten

Jeg opplever mye rart om dagene ettersom jeg går mer og mer bort fra en turistværelse til det å føle meg lokal. Jeg har lest, og merket, at det er en fordel når jeg reiser alene, siden de lar deg være mer i fred og at du kanskje ikke havner i så mye trøbbel. Jeg liker det. Snakket litt arabisk, skrøner litt, shaking hands, får litt kontakter her og der. Alle vil ha nummeret mitt så de kan ringe meg senere for å invitere meg på cafè og disco. Virker som det er status med europeiske venner. Spesielt siden det er så himla mange russere her, og ingen liker dem, hehe.

De siste dagene har jeg gjort ferdig promo videoen jeg fikk eneansvar til å redigere nasjonalt for Aquarius. Den skal etter en siste godkjenning av sjefene og gjennomgang av meg, sendes rundt til europeiske land for å reklamere for Aquarius' tilbud rundt Rødehavet. Jeg lagde også en plakat forleden for ekskursjoner til Marsa Alam fra Hurghada for å haidykke. Som "betaling" får jeg førsteprioritet for video teamet til å dra ned og oppleve litt "living-on-the-edge-diving". Det har jeg drømt om lenge, dykke med hai. Følelsen av at alle fisk plutselig viker, men du vil fram og titta litt...

Jeg har også hatt besøk de siste ukene av mine foreldre og Kjetil Moi og Lisbeth Hurvedal. Mine foreldre dro meg med på litt turist/attraksjoner/kultur, noe som jeg satt veldig pris på. Det er jo mye av grunnen til at jeg også er her i Egypt, for å utforske litt av det spennende forhistoriske Egypt. Vi var i Luxor en dag og fikk blant annet sett den verdenskjente Tut-Ankh-Amon graven i Kongedalen. Ellers hadde jeg noen dager fri for å dykke med dem, og mamma fikk dykket for første gang samt Lisbeth som tok dykkerlappen. En av mine beste uker på reise til nå!

Tilværelsen i Egypt har utviklet seg og nå føler jeg meg i et ess på gaten og på jobb. Jeg har fått mange gode venner, arabiske, skandinaviske reiseledere og kollegaer i videoteamet, som jeg henger med på kveldene. I dag f.eks. har jeg vært hos min sjef og redigert film og etterpå var jeg innom Platinum Gym med kollegaer og ekspanderte litt muskler. Jeg har også vært og sett Batman Dark Knight (en gang til) på Open Air Kino i El Gouna. Jeg pleier å spise på lokalrestaurant for 17kr hvor man får en halv kylling, ris, brød, salat, suppe, saus, grønnsaker og dip. Jeg har sett semifinale i Afrikansk Champions League hvor et av Egypt's beste lag (Al Ahly) vant, stor ekstase der. Jeg har vært på heftige utesteder som ligger på stranden og den ene dagen spilte en fyr live saksofon til house musikk som dundra ut av høytalerene, utrolig fet musikkopplevelse (kunne minnet om Moldova på Euro MGP 2010). Jeg går til min frisør av og til hvor man for 30kr får barbering, hårklipp, ansiktsmaske, vitaminbalsam i håret, napping av øyenbryn (sist tok han ørene mine og!) Jeg holder på med mitt divemaster kurs hvor jeg blir en profesjonell dykker som gir meg sjansen til å: jobbe på dykkebåt og sentere som dykker, være assistent til dykkerinstruktør, guide PADI Scuba Divers og snorklere osv. Mye spennende i framtiden for min dykkerkarriere:) Jeg er spent på nye opplevelser hver dag. Skjønner ikke hvorfor jeg har sittet så mye inne og sturet foran tven da jeg bodde i Norge.

Videre framover (mest mulig rundt juletider) tenker jeg at Thailand/Bangkok blir neste sted å besøke, mye på grunn av at flybilletten er rimeligst den retningen. Uansett drømmer jeg stort om Sør-Øst Asia og en tur gjennom mange land, øyer, kulturer og historie. Sengelektyre er Rough Guide: First Time In Asia som gir meg mange tanker. Anbefaler forresten Rough Guide reisebøker som den mest omfattende bok for alle som skal reise.

Lisbeth som tar bilde av meg og Moi, smoking the Sheesha

6 kommentarer:

 1. Hei Kjetil!

  Takk for ferien...det var aller tiders. Flott at du har lagt ut mer på bloggen din, gleder meg til bildene kommer.

  Klem fra mamsen

  SvarSlett
 2. Fett aa lese Kjetil!
  Samme opplevelsen har jeg ogsaa, at verden maa oppleves paa annen maate enn via tv-skjermen.
  Kult om vi hadde faatt til aa motes i Bangkok!

  SvarSlett
 3. når jeg ser på det bildet i ettertid begynner jeg å lure på om det bare var tobakk oppi der..

  SvarSlett
 4. spennende å lese kjetil!
  høres ut som et eventyr der nede.
  hils ole, mads og evt andre... åhh skulle ønske e au var der nå!

  knytteneve i brystet
  Thomas T

  SvarSlett
 5. Kjetil! Utrolig gøy å havne inne på bloggen din! Må nok stikke innom her igjen... Du er flink til å skrive. Kjenner at reisefeberen når nye høyder og at det gjør vondt langt inne i sjela. Hadde tenkt meg en tur til Egypt med en gjeng rundt nyttår, men det ser ut som det blir vinterferien i stedet. Merker at jeg lengter til det fantastiske Rødehavet! Ellers er Sørøst Asia veldig veldig høyt på lista mi også... igjen. Jeg vet jeg har sagt det før, men det er heeelt magisk der!
  Du er rå Kjetil! Lever LIVET. Jeg jobber med å overtale Elise til å bli med meg på Backpacking i Asia snart ;) Wish me luck! :D

  SvarSlett
 6. Hei Kjetil!
  Gøy å lese bloggen din. Skjønner jo at du har det veldig gøy, og spennende. :)
  Gleder meg til å høre hvor reisen går videre. Her hjemme i Norge nærmer det seg eksamenstid med stormskritt...

  Kos deg!

  Klem fra Elisabeth.

  SvarSlett