10.09.2008

Egyptisk bryllup

Etter de er ferdige å ta bilde skynder alle seg til bilene for å komme først ut av gatene. Når alle er kommet ut jakter vi på en og samme bil. Han og hun sitter i den, smiler.

Jeg sitter i en av front bilene, vi kjører slalom midt i bilveien i høy hastighet, plutselig gjør bilene bak oss det samme med bare noen meter mellomrom. En fyr spruter flammer med parfymedåse idet de gnur på forbi oss i sikkert 90-100km/t. Plutselig kommer bilen med han og hun kjørende mot oss. Da setter sjåføren speeden i bånn gass sammen med de andre 4-5 frontbilene og kjører helt vilt for å lede "hovedbilen" fram. Så stopper det, helt opp. De blokkerer hele gaten for trafikk. Bilene, bussene, microbussene og taxiene bak oss tuter og hoier, noen av dem blir med på festen, synger og trommer.

Etter 10 minutt med dansing på bilveien og stopping av all trafikk setter vi oss inn i bilene igjen, kjører, hengende ut av vinduet, sjåføren også. Hvem kjører tenker jeg? Jeje, dont worry, be happy. Etter all spetakkel er det race til neste stopp, opp mot 120km/t i gatene henover, hengende ut, jeg hoier med. Føler meg ikke som en turist lenger. Jeg er i egyptisk bryllup.

Når vi har kommet frem til festen stiger brudeparet ut av bilen og blir tatt imot med jubel og glede fra folk og høytalere. Det virker som festen er åpen for "alle" siden det er så mange her. Festen er utendørs i en lukrativ innhengning. Virker som dette er en plass mange bryllupsfester blir holdt. Mat står på bordet og DJ'en pumper ut musikk til ørene sprekker. Mennene danser rundt brudgommen med sverd og arabiske toner og de kan virkelig vrikke seg!

Jeg var sikkert med på 5 bryllup til sammen i Hurghada. Veldig morro, og litt annerledes enn norsk :)

Video fra egyptisk bryllup. OBS - Høy lyd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar