10.09.2008

Massebryllup på Koh Khai

Thailand har store tradisjoner på Valentinsdagen hvor kjærestepar benytter seg av muligheten til å forevige ekteskapet på en meget spesiell og romantisk måte. I Trang distriktet er det undervannsbryllup, i Songkhla er det grottebryllup, i Muang er det fjellbryllup og i mitt distrikt Satun, vil rundt 25 par delta i et massebryllup på Koh Khai, en del av Tarutao Marin Nasjonal Park. Arrangementet finner sted den 14 februar og 15 når par skal gå gjennom et stort hull i en stein og tilbringe en natt på Koh Lipe.

På et skilt ved siden av tunnelen kan man lese: "Lover's Gate - Curve Stone Door of Tarutao Satun. The area where increases LOVE for the youth. The place where starts and supports LOVE to live long. For both of us to enter into the door for Eternal...LOVE"

Koh Khai er en liten øy omringet av hvit sand. "Khai" betyr egg på thai, som henviser til fargen på sanden som ligner på fargen til egge skall. "Tunnelen" er et av flere symbol for Sør-Thailand distriktet og som ser ut som et naturlig stein som svinger i en kurve fra bakken til havet. Skilpadder legger vanligvis egg på stranden her og mye fisk er funnet i sjøen rundt området. Turister er ikke tillatt å overnatte på øya, mye på grunn av at ferskvann ikke er tilgjengelig.

Denne valentinsdagen var det rundt 30 par som skulle gifte seg, de kom fra fjernt og nært i Thailand og Asia, det kunne man se på de forskjellige antrekkene. Jeg hadde et vestlig vennepar fra dykkesenteret som skulle inngå det hellige ekteskap. Arrangementet var i pår sponset av ølfabrikken Singha. Det økonomiske blir årlig dekket av et stort selskap og det er derfor
det er veldig populært å gifte seg her, ettersom alt er spandert. Mat, underholdning, overnatting, transport, pynt og bilder.

Vi startet dagen med hjemmelagd chao le mat som vi hadde tatt med fra Lipe. Vi spiste i strandkanten og så på den ville trafikken av folk som kom speed- og longtailbåter. Etter dette tok vi bilder i hjerterammer pyntet med blomster som var satt opp i utsikten av stranda. Når alt var på plass startet underholdningen, "hawaii-hula-hula" utkledde jenter danset foran tunnelen og sjøsigøynere spilte muntre og tradisjonelle toner på trommer og fele. Når seremonien startet gikk bruden gjennom tunnelen og møte brudgommen som gikk videre gjennom en passasje til "scenen". Her fikk gjestene muligheter til å ta bilder av alle par sammen. Her, på hovedstranda, satt nå alle par på stoler og ventet på å gå opp til "scenen" hvor man signerte ektekskapet. Rundt scenen var det dekorert i de mest fantastiske blomster, og de hadde til og med lagt ut to skilpadder i bryllupsutkledning. Stakkars dyr!

Etter alle par hadde signert papirer ble det vartet opp til dans og glede, smil og latter hadde tatt innbo i alle ansikt. Desserten og frukten som sto på lange bord smakte fortreffelig og jeg løp rundt og tok bilder av alt og alle. For en dag utenom det vanlige. Jeg hadde vært gjest i et utendørs bryllup på stranden på Valentinsdag. Nå skulle vi tilbake til Koh Lipe for å feste. På veien møtte vi en delfinfamilie som hoppet skøyeraktig i bølgene våre. Solen startet å gå ned og samspillet mellom himmel, sol og skyer skapte et rødlig lys over hele området og signaliserte at kjærligheten var sterkere enn noen gang i dag.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar