29.07.2010

Integrering

Den siste uken har jeg deltatt på International Orientation Week og denne uken er det hva vi i Norge kaller fadderuke. Alt av papirer, betaling, fag, idkort osv. er i boks med tanke på universitetet. Nå som jeg flytter inn i det huset jeg mest sannsynlig skal bo i over lengre tid begynner ting å falle på plass og rutinene setter i gang.

Jeg har fått ny adresse, flyttet inn på tirsdag. Betaler rundt 3200NOK i måneden, alt inkl. Har eget rom, deler bad med kun en person og bor i nærheten av campus og norske venner, samt medstudenter. Min nye adresse er:

Riverview 43A
East Victoria Park 6101
Perth WA
Australia

Jeg har sagt at de som sender meg postkort får et i retur!Alt jeg skrev under dette bildet ble akkurat slettet pga kjempe dårlig internett her i Australia, helt forferdelig internett egentlig! Vi har en kapasitet på ca 100 gb bruk i måneden. Så, om Skype skranter av og til er det pga landet fortsatt kjører hardt på Modem, ISDN og low ADSL.

MEN, det er mye som er forskjellig i mitt nye land, heldigvis er det også mye jeg finner likt:
 • Kråkene skriker som små unger
 • Vegemite er et forferdelig pålegg som absolutt ikk erstatter savnede Nugg
 • Man sier alltid "thank you" til bussjåføren etter turen
 • ALLE sier "hello, mate how you doin today" eller fører dialogen videre. Veldig hyggelig og sosialt. På butikken sier de til og med "see you later". Det skjønte jeg ikke første gangen en pen kassadame sa det, jeg håpte på å se henne igjen senere!
 • Man kjører på feil/venstre side av veien
 • Internett sucks
 • Gass i komfyren
 • Bensin koster 8kr literen
 • Barbecue er standard middag
 • Det er ville papegøyer istedetfor kjøttmeis og dompap
 • Vanskelig å finne vanlig kull til grillen
 • Det er "foodcourts" på kjøpesenterne, veldig sosialt og stort utvalg
 • Det er påbudt av loven å bruke hjelm når man sykler
 • Eldre damer i kassa kaller meg og jevnaldrende "love" i slutten av hilsen
 • Gresset er som kunstgress, kort og hardt
 • Og mye mye mer som sikkert kommer fram i fremtidige innlegg!
De siste dagene har jeg opplevd mye. Jeg har surfet, kjøper snart eget brett. Jeg har vært på mikrobryggeri runde i Fremantle, mye spennende smaker. Jeg har vært med på skikkelig BBQ med "shrimps on the barbie", eller rægår på grillen som det kjent kalles. Jeg har vært på privat kenguru safari. Jeg har spist kenguru, utsøkt mørt kjøtt. Minnet meg om hestekjøttet jeg smakte på landsbygda i Italia ved Gardasjøen. Jeg har vært på sightseeing i området rundt, og skal snart på enda en tur til lørdag. Jeg har vært på kino, Inception to ganger og Toy Story 3 - 3D. Jeg har vært på omvisning i innspillingslokalene på universitetet hvor de har 360 graders greenscreen vegg.
Det blir bare bedre og bedre, gleder meg til å skrive mer om opplevelser og legge ut en hel del bilder!

Minner igjen om mitt nye telefonnr: +61 424 624 021

- Mr. K

4 kommentarer:

 1. Høres helt rått ut da, skulle ønske jeg kunne vært med deg!

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg kom over bloggen din da jeg lette på nett etter studier i utlandet. Kan ikke du fortelle litt om skolen og hva du skal drive med der?

  SvarSlett
 3. Heia!
  Gøy å lese! Jeg kjenner igjen så og si alt på den lista di! Det er Aussie det.. :) Savner det! Og du, vegemite tok meg 5 mnd å like, men det er faktisk ikke så galt på toast og smør med SUPER LITE spredt utover skiva. Og en ting til; Milo kan aldri erstatte kakao!! Have fun mate!

  SvarSlett
 4. Kristine: Send meg mailen din (kjetilastrup@gmail.com) så skriver jeg gjerne litt mer utfyllende om studier her i Australia :)

  Maria: Jeg kommer nok aldri til engang å PRØVE å like Vegemite, for et forferdelig produkt! :( Godt du savner det, da hadde du det også fantastisk! Har ikke prøvd Miloen enda, går mest i melk og klorvann her :)

  SvarSlett