29.01.2011

Indokina

Det er ikke alltid like lett å blogge om alt når man reiser, man vil jo gjerne ut og oppdage, ikke sitte inne på en internett kafé og bruke pengene der. Derfor pleier jeg også å blogge etter jeg har kommet hjem, litt mer utfyllende med historier og fakta. Derfor blir det ofte litt korte oppdateringer om hvor vi er eller hva vi har gjort, og litt bilder innimellom.

Nå har vi vært i Bangkok, igjen, i snart 4 dager. Hentet de skreddersydde dressene, gått til tannlegen (null hull på alle mann, sjekken og rens kostet hele 180kr), handlet på markeder, spist masse god mat med Svein og Else og besøkt lokale landsvyer på utsiden av Bangkok.

Vi har flere venner over hele kloden, men nordmenn møter vi på de merkeligste plassene. Svensker er det mange av, men av og til dukker det opp en Ola Nordmann også. I Bangkok møtte vi noen vi kjenner fra før av, Rune og Ane, som vi studerer sammen med på Curtin i Perth. Hadde et par hyggelig dager sammen på togtur i landsbyer og restaurant besøk på kveldene. På veien fra Kambodsja til Bangkok satt vi på buss med en fra Vennesla. I Siem Reap traff vi på et par østlendinger. På Koh Lipe skal jeg treffe på min gode venn fra Lillesand igjen, Espen, som jeg møtte sist jeg bodde der. Vi var de eneste nordmennene på øya.


Nå er vi over halvveis på reisa, og i natt setter vi nesa mot Sør-Thailand som lenge har ligget og lokket på reisefoten. Det frister jo med krithvite strender, azur blått hav og korallrev i buktene. Det triste med Sør-Thailand's kyst-turisme er at mange av korallene dør ut på grunn av global oppvarming, overfiske og turister som ikke tar hensyn. Flere av de marine nasjonalparkene er stengt for ferdsel og bading/snorkling/dykking. Når temperaturen i havet stiger kan ikke polyppene, eller korall kjernen, overleve. De levende, fargerike skapningene som er en viktig inntektskilde for mange fattige land i Asia, dør ut og forvandler seg til triste hvite enslige formasjoner. Om man tråkker på en korall og knekker den, bruker korallene 1 år på å vokse ca 1 cm!!! Korallene er jordens lunger og produserer livsviktig oksygen for oss. Ta hensyn...

I natt tar vi altså toget til Surat Thani, så med buss rett til Khao Sok national park hvor vi skal overnatte og dra på jungel trekking. Derfra drar vi til Phuket et par dager og bor hos min thailandske kamerat (som jeg jobbet med da jeg bodde i Thailand). Fra Phuket tar vi speedbåt til Phi Phi islands og videre til Koh Lipe hvor vi blir til 15 Februar slik at vi får med oss massebryllup som foregår på Koh Khai på valentinsdagen. Til sist, Kuala Lumpur. Dette er utgangspunktet! Følg med oss.. Nå skal jeg gå og slappe av i bassenget :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar