27.03.2011

Uganda

Etter rundt en uke i Kenya setter jeg meg på bussen med retning vestover. 
Her har jeg blant annet et ønske og planer om å ta del i en av verdens mest unike naturopplevelser som er mulig å oppdrive.
Neste land er Uganda!
Land: Uganda
Hovedstad: Kampala
Areal: 236 040 km²
Befolkning: Ca 34 millioner
Styreform: Republikk
Plan i Uganda: Fjellgorilla safari

Her får dere virkelig en godbit fra Uganda, start filmen fra rundt 3:20. Følg linken her!

Her har du en drømmende sang du kan sette på mens du leser, hør hele! Enormt deilig sang. (Har du dårlig tid starter du den rundt 2 minutter..)

Uganda ligger rett vest for Kenya og grenser til Sudan, Tanzania, Kongo og Rwanda. Rundt 25% av Norge i areal, men en langt større befolkning. Uganda er det landet i verden med flest fugler, faktisk hele 11% av verdens fuglebefolkning! Artig fun fact. Noe som er enda litt mer relevant for min del er at Uganda er hjem til halvparten av omtrent de 700 gjenlevende og utrydningstruede fjellgoriallaene. Uganda har også en enorm bestandel av andre dyr, selv om det ofte er fuglene og fjellgorillaene som stjeler overskriftene her.

Mange kaller Uganda for det mest naturskjønne landet i Afrika. Derfor frister det veldig å bruke en uke eller mer til å nyte og utforske natur og dyr i landet. Blant annet er det et norsk ektepar som har en camp på toppen av Mitandi fjellet i Uganda. På 1850 meters høyde bor man i takt med vakker natur og våkner opp til en uforglemmelig soloppgang. Campen her er et perfekt utgangspunkt for fjellgorilla-safari eller lange dagsturer i fjellet. Dette er noe som virkelig frister.

Holdt nesten på å skrive at du kan lukke øynene og drømme deg bort, men da hadde det blitt litt vanskelig å lese videre her. Vi prøver. Drøm deg bort litt. Du har musikken på enda? Se for deg at du våkner tidlig på morgenen. Klimaet er perfekt behagelig. Solen gløtter så vidt inn på bungalowen. Du reiser deg opp fra sengen og ser ut. En himmelsk utsikt med evigheter av fjelltopper og frodig natur møter deg. Eksotisk landskap og en soloppgang du vil huske for resten av livet er på vei opp. Du tar på deg en liten reisesekk med mat og tar beina fatt på en leken fjelltur. Helt alene går du gjennom jungel og fjell for å oppdage dyr og fugler du kun har drømt om i dine mest reiselystne drømmer. Et hav av fargerike og unike fugler flyr rundt deg. Hele jungelen er full av lyder. Fugler. Gorillaer. Sjimpanser. Bavianer. Du er i Uganda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar