03.04.2011

Kina

Etter rundt en måned i Afrika går nok turen til Sørøst-Asia og Kina. Landet som er omtrent like stort som Europa og landet med størst befolkning i verden.

Les videre om hva jeg vil gjøre i Kina!

Land: Kina
Hovedstad: Beijing
Areal: 9 571 300 (Europa rundt 10,1 mill km²)
Befolkning: Latterlig mange, ca 1,3 milliarder!!
Plan i Kina: Kinesiske mur, mat, panda..

Igjen starter vi med en film fra Kina for å komme i rett modus!

Så kan du sette på denne sangen videre..

Kina er et gedigent land og har alt for mange innbyggere. Hele 19,4% av verdens befolkning bor i Kina, regner med at jeg kommer til å skille meg ut OK her. 

Kina har en eldgammel historie og kultur, gleder meg til å lære litt om den. Jeg reiser til Kina i "Kaninens år". I følge kineserene vil dette medføre at året grovt sett går ut på følgende: Konflikter vil bli løst, et avslappende og rolig år, single folk vil finne hverandre og det blir et år fylt av glede. Slapp av mamma, kommer nok neppe hjem med en kineser i sekken.

Det er mye jeg har lyst til å gjøre i Kina - spørs om jeg får tid til alt! Besøke den forbudte by, den kinesiske mur, spise kinamat og se panda skal jeg hvert fall gjøre. Mye kinamat!! Er nesten så jeg har lyst til å bli skikkelig syk slik at jeg blir båret opp på et fjell langt opp i gokk av 10 kinesere (litt som i Batman), en gammel kinesisk dame ordner med noen urgamle kinesiske urter og medisiner og vips er jeg frisk etter å ha tygget på en stilk med lyng. Akkurat som på film!! Det hadde vært litt av en opplevelse. Noe annet jeg har lurt mye på og som hadde vært helt vilt; Bo og trene på en samurai skole!!! Tuller ikke..

Jeg kommer nok til Kina rundt midten av august og blir forhåpentligvis et par uker der. 
Fun fact; rundt 200 millioner kinesere lever på under 1 dollar per dag! Wow!
Gjennomsnittshøyde i Kina på 1,73 cm. Her blir jeg kanskje høy og lys i gata sammenlignet med resten, om jeg ikke møter på denne fyren her..Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar