17.04.2011

Malaysia

Litt usikkert hvordan reiseruten blir etter Vietnam. Mest sannsynlig går turen sørover til landet med verdens eldste regnskog.
Neste land er Malaysia!

Land: Malaysia
Hovedstad: Kuala Lumpur
Areal: Ca 330 000 km² 
Befolkning: Ca 26 millioner

Plan i Malaysia: Borneo-jungelen, dykke

Da har vi nok en film på plass, sjekk ut denne!

Så kan du høre på denne sangen videre..

Om omtrent 5-6 måneder er jeg på plass på de stedene jeg skal til å skrive om nå. Malaysia blir av mange kalt for paradis og jeg vil nok også oppleve dette landet som et paradis regner jeg med. Landet har mye å by på; alt fra verdens eldste tropiske regnskog (ca 130 millioner år gammel), havskilpadder som yngler på østkysten og et rikt dyreliv, blant annet den truede orangutangen.

Malaysia byr ikke bare på natur i verdensklasse, men også et mer urbant miljø i storbyen Kuala Lumpur. Her finner man blant annet en av Sørøst-Asias største flyplasser og per dags dato verdens høyeste tvillingtårn i Petronas Towers (452 meter). Litt uvante høyder for en grimstadgutt..

Jeg kommer nok til å lande/komme via tog/buss/fly eller haik til Kuala Lumpur. Om det blir et stopp eller to på veien tar jeg på sparket. Før eller siden kommer jeg hvert fall til hovedstaden og kommer til å tilbringe noen dager i storbyen. De fleste billige flyturer ender/starter i Kuala Lumpur dersom man skal til denne delen av Asia - derfor er jo dette en glimrende mulighet til å komme å besøke meg på!!!

Om du ikke setter deg på flyet i riktig retning rundt datoen jeg er der går du glipp av følgende:
Neshornfugler (ser at det kanskje ikke gjør vondt å gå glipp av denne, men uansett), Orangutang (den er verdt turen alene!), Neseape (haha), Gibboner, Lang halet Makak, Sumatraneshorn, Asiatisk elefant, Sambarhjort, Treleopard, Malayabjørnen, havskilpadde osv osv..


Denne fyren vil jo bare ha besøk av deg..

1 kommentar:

  1. GLED deg!! Det er helt fantastisk!! :D
    - Martha

    SvarSlett