11.04.2011

Vietnam

Neste land er kanskje det landet jeg gleder meg mest til og har størst forventninger til. Blant annet enn syk togreise og kajakk i Halong Bay står på planen. Neste land er Vietnam!

Land: Vietnam
Hovedstad: Hanoi
Areal: 331 698 km² (Omtrent 1100 ganger større enn Grimstad)
Befolkning: Ca 90 millioner
Plan i Vietnam: Togreise langs landet, Halong Bay.

Ta en titt på noen av Vietnams gode sider i denne filmen her!

Sett på denne sangen dere og les videre..

Vietnam er et av Asias fremste utviklingsland og er dermed ikke helt tatt av turistfaktoren enda. Mange sammenligner Vietnam med Thailand, bare at Vietnam ikke er oversvømt av turister enda. Nettopp på grunn av dette har Vietnam blitt til et veldig attraktivt backpacker land. Vennlige folk, billig mat/bo og identisk natur med postkortene fra paradis.

Jeg kommer til å lande/starte i Hanoi, hovedstaden. Hanoi blir beskrevet som en blanding av gammel asiatisk kultur og den moderne asiatiske kulturen. For bare 35 år siden ble en av verdenshistoriens skitneste kriger utkjempet i landet. Jeg har alltid vært fascinert av historie og kommer nok til å oppsøke f.eks de underjordiske tunnelene i Cu Chi for å se hvordan tusenvis av vietnameserne klarte å skjule seg fra fienden i flere år. Finner vel fort ut av om jeg lider av klaustrofobi i de tunnelene der..

Vietnam har også hektiske storbyer som Hanoi i nord og Saigon/Ho Chi Minh i sør. For turister er det særlig populært å oppleve den kaotiske trafikken i Hanoi. Med tusenvis av motorsykler, mopeder og sykler sies det litt spøkefullt at ”en av de raskeste måtene å dø på, er å krysse gatene i Hanoi”. Nice!

Elvecruise i Mekong sies å være et "must" i Vietnam, kan derfor godt hende jeg gjør dette. Noe jeg hvert fall skal gjøre er å besøke Halong Bay. Bukta er verdenskjent for sine naturskjønne steinformasjoner i vannet og anbefalt av de aller fleste som har vært der til å ta et besøk. En kayaktur her hadde vært helmaks..

Etter en stund i Nord-Vietnam går turen sørover. Jeg har i noen år nå drømt om å reise til Vietnam. En av drømmene her går ut på å ta tog fra Hanoi til Ho Chi Minh (Tidligere Saigon). Toget går langs kysten og sier å være en av verdens vakreste togturer. Den ca 1700km lange turen er visst en opplevelse for livet. Mest sannsynlig kommer jeg til å ta et stopp eller to underveis, men ender før eller siden opp i Saigon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar