09.06.2011

Budsjett

Jeg har selv ikke laget et budsjett, men lest meg godt opp på hvilket prisnivå og daglige kostnader de forskjellige landene i verden ligger på. 


Jeg har derimot vært flink til å sette av penger og kommer til å reise så lenge reiselysten og konto ikke er på bunn.


Under her er en oversikt på gjennomsnittlig kostnader per dag. Beløpet er veldig ca, men for det beløpet skal man få overnatting, mat, transport osv. 

En dyktig backpacker kan leve fryktelig billig verden over (Spise lokalt, overnatte gratis gjennom blant annet Couchsurf osv). Gode tips generelt er å finne en reisekompis som kan være med å dele på overnatting, 

Asia:
Asia er en av verdens billigste reisedestinasjoner og her kan man både leve og reise svært billig. Som backpacker kan man klare seg veldig fint med ca 100-150 kr til dagen. Noen land skiller seg selvsagt ut og land som Japan, Brunei og Singapore er en del dyrere. Derimot er land som Myanmar, Øst-Timor og deler av Indonesia enda billigere enn resten av Asia.

Afrika
I Afrika kan det være store forskjeller og man må fort beregne rundt 100-200 kr per dag. Dette er jo ikke voldsomt mye. Øst-Afrika som jeg kommer til å besøke er litt billigere enn andre deler av kontinentet, men oppholdet mitt på Zanzibar blir nok litt dyrere enn blant annet Kenya. Jeg kommer dermed til å beregne ca 150 kr per dag. Jeg skal jo på et par safarier i Afrika og med de inkludert kommer dagsprisen til å bli fryktelig høy, men det er jo verdt det!!

Australia
Her får jeg gratis overnatting gjennom min bror og sparer derfor litt penger på det. Uansett må jeg nok fort beregne rundt 150 kr dagen i Australia da vi kommer til å reise litt rundt.

Sør-Amerika
Sør-Amerika er svært billig å reise i og blir nok med deler av Asia det billigste stedet på turen min å reise. Beregner uansett ca 50-150 kr dagen. 

Nord-Amerika
USA er et relativt dyrt land å reise i og her ligger prisnivået i nærheten av Europeisk standard. Må nok fort beregne 250 kr dagen her. Om jeg velger å ta en tur innom Karibien ligger prisnivået her veldig høyt opp og her må jeg nok fort beregne rundt 400 kr dagen. 

Som sagt så er dette veldig cirka priser og det kan godt hende jeg havner litt under eller langt over noen steder, men prisene er gjennomsnittlig kostnader per dag for en budsjett reisende backpacker.

Det finnes utallige sider med anbefalinger og tips om daglige kostnader, jeg har for det meste brukt Lonely Planet sine tips og oversikten til backpacker.no. Sjekk linken her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar