08.07.2011

Tilbake fra Malta


Da var jeg tilbake etter en uke på kulinariske Malta. Dykking, snorkling, bading, sol, mat, gode venner og nye opplevelser er stikkord fra turen.Vi var hele 13 venner som reiste ned til Malta en uke for å virkelig få en smak på slarafenlivet og sommer. Vi hadde en behagelig tur med Norwegian ned og ble møtt av en lekker penthouseleilighet på et halvt mål. Leiligheten fant vi på Villa Letting Malta og vi ble veldig godt tatt i mot av Jane i leiligheten. Se bilder fra leiligheten her

Jeg og Eivind bestemte oss for å bruke noen av dagene på å ta Advanced Open Water Diver course hos Divemed. Vi endte opp med 6 dykk og fullførte teorien siste dagen. De fem Adventure dykkene vi gjennomførte var; Dypdykk, navigasjon, nitrox, vrakdykk, peak performance buoancy. Malta er kjent for å ha gode dykkemuligheter for vrak og vrakdykket var nok høydepunktet for min del av dykkene. Magisk! Abigail og Tony hos Divemed var veldig imøtekommende og ga oss gode priser, anbefaler Divemed til dere som skal til distriktet.

Et par av dagene gikk til avslapping, soling, ferie og bading. Blekksprut, fireworm, nakensnegle, steinbit og andre eksotiske fisker så vi både med snorkeling og dykking. Vanntemperaturen var behagelige 22 grader.

Vi bodde i Marsascala, sør-øst på Malta. En historisk gammel, sjarmerende fiskerlandsby. I og med at vi hadde med oss minst 6 kameraer var det ikke alltid jeg tok bilder, men om du vil se noen bra bilder kan du for eksempel se på Helene sine bilder på facebook

Vi fikk også utforsket både Malta og Comino nokså bra. St.Juliens Bay var nok stedet for ungdom i forhold til der vi bodde. Her var det flust av klubber og utesteder, sandstrand og vannaktiviteter, restauranter og shoppingsenter. Mdina - stillhetens by, fikk vi også besøkt en dag. Mdina ligger helt sentralt i Malta på Dingli platået og ble brukt av fønikerne i bronsealderen som festning. Hele byområdet er innenfor bymurene og er virkelig verdt et besøk med sine trange og middelalderpreget gater.

Et annet høydepunkt på turen var helt klart fergetur nordover til Comino og den blå lagune. Selv om stedet var oversvømt av turister både på land og vann var det verdt turen. Guttaboys la ut på snorkletur og havnet bak klippene dere ser på bildet - gjennom en grotte/hule. Turen gjennom grotten var som tatt ut av en film da vi svømte gjennom hula med fisk og farger rundt oss. Det er også muligheter for å hoppe ved den blå lagune. På bildet dere ser var det mange som hoppet ned i sprekken på venstre side (10-15m), men pass på; Når vi var der var det en som feilberegnet hoppet litt og med litt hjelp kom han til slutt opp av vannet med blødninger på ryggen og på hodet. Han ble hentet av ambulanse.

Vi var også en tur til Birgu, en av byene som hørte til "The three cities" og holdet til like ved Grand Harbour. Her fikk vi oss en nydelig middag hos Del Borgo med utsikt over hele havnen som bestod for det meste av feite yachter, katamaraner, seilbåter og luksusbåter. Vi fikk faktisk med oss en lokal byfest like i nærheten og. Valletta, hovedstaden i Malta, fikk vi også besøkt en del. Her gikk dagen for det meste i handling, mat og rundt å kikke på byen. Vi fant et bryllup som hadde selskap og musikk på et ekslusivt hotell og avsluttet like greit kvelden med dans og baluba like ved. Kvelden ble avsluttet med haiketur med en hyggelig lokal musiker på vei tilbake til Marsascala.

Malta er verdt turen både for vennegjenger, familien eller pensjonister!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar