10.08.2011

Danser videre til Kenya!
Da har jeg vaert tre dager paa Pemba Island og hatt noen utrolige dager helt nord paa den frodige oyen!


Jeg har bodd to netter paa Verani Beach Hotel, eneste budsjett mulighet nord paa oyen - som ellers kryr av luksushoteller. Alternativet var rundt 1200 kroner natten, ikke veldig aktuelt for en budsjett backpacker!Jeg har hatt noen skikkelig avslappende, slove dager her oppe. Har blitt veldig godt kjent med familien som driver "hotellet" her og vaert spesielt mye med eierens sonn; Malih paa 7 aar! Halvt britisk og dermed veldig grei aa prate med! Vi har snakket om alt og ingenting, lekt med lego, bada, jeg har laert han aa rulle pannekaker med gaffel, han har laert meg litt swahili!

Malih i "Karate Kid" positur!
Det er null elektrisitet paa "hotellet" her. Dusjen er en botte med vann fra den lokale bronnen. Bor i en enkel bungalow. Her nyter de godt av lokale frukter og havet som naermeste nabo. Fisk, frukt, gronnsaker, ris og poteter er dermed ofte deler av middagen. Siste dagen hadde jeg kokt banan, tomat, hvitlok, lok og ingefaer til lunsj. Middag var blekksprut i kokosnottsaus med ris. Utrolig godt med skikkelig hjemmelaget mat!! Pannekaker til frokost hver dag! "Kjokkenet" bestaer forovrig av et vedbaal og noen gryter!

Et lofte er et lofte brodre, her har dere bottehatten fra Pemba Island!
Utrolig deilig aa leve saa primitivt - for noen dager. Siste natten naar jeg skulle gaa til bungalowen for aa legge meg fikk jeg meg litt av en overraskelse. I det jeg aapnet doren la jeg merke til en skygge 10 cm fra foten min. Jeg tok frem oljelampen og pulsen hoppet i taket da jeg saa at det var en meterlang brunsvart slange som laa sammenkrollet rett ved foten min - klar til aa angripe! Vi fikk jaget den ut og tatt hodet med en machete. I det jeg lukket doren horte jeg flere lyder paa rommet. Forst noen lyder borte med sengen, saa noen lyder fra "badet". Forsiktig trippet jeg mot doen og aapnet forsiktig doren. Woops! Der falt det ned en 30 cm rotte ned fra doren og lop mot sengen! Der hadde tydeligvis kompisen vaert i senga. Puten var gjennomgnagd og dunet floyt rundt i senga. Litt av en start paa natten. Jeg gjemte meg i lakenposen, under myggnettingen og satt musikken paa full guffe frem til jeg sovnet. Ble mer lysing med hodelykten enn sovn den natten der.I dag har jeg tatt fly fra Pemba til fastlandet; Tanga, nord i Tanzania. En noksaa sovning fiskelandsby. Flyet jeg tok var ogsaa litt av en opplevelser. Det kom veltende inn paa flyplassen og etter 5 min var det klart til avgang igjen. I et  lite fly med plass til 12 stk, gikk jeg som eneste passasjer ombord i flyet. Den lokale kapteinen, med rutinert bart og pilotbriller, sa paa breit amerikansk; "Fasten your seatbelt, sir!" Folte jeg satt i en privatjet. Vi humpet av gaarde og lettet etterhvert. Mye sjangling, risting og turbulens landet vi trygt 25 min senere i Tanga. Se film fra flyturen her! (Filmen passer litt bedre om du setter paa "Salsa Kenny", som jeg horte paa flyet!)

Jeg setter meg paa bussen i morgen til Mombasa. Det er veldig vanskelig aa finne mat her naa som det er midt i ramadan, saa noksaa ufrivillig blir jeg ofte dratt med i fastingen. Fant derimot et indisk supermarked her, med sjokolader, kjeks, vann og brus. For noen kjeks! En blanding av tom & jerry, bixit og sjokolade. Akkurat naa er jeg i himmelen!

4 kommentarer:

 1. Høres ut som noen artige opplevelser selv om det er hyggeligere uten slange og rotte besøk på rommet. Artig boogie på flyet.

  SvarSlett
 2. Mads, det er så godt å følge med på hva som skjer! Kos deg masse videre! :)
  Martha.

  SvarSlett
 3. Drøye opplevelser! Mangler bare en natt på hotell bjørkos, så er du der;) Kos deg videre i Mombasa! Hilsen Jens:)

  SvarSlett
 4. Hahah!! Æg læ mæg ihjel a dansen :P Æg v au danse på fly!!!

  SvarSlett