11.08.2011

For en luksus i Mombasa!


Naa sitter jeg i Mombasa, etter aa ha krysset grensen til Kenya i gaar. Mombasa virker til naa 10 ganger mer spennende enn storebror Nairobi - takk for det!


Bussturen, som i utgangspunktet skulle ta maksimum 5 timer, tok 8 timer. Blitt vant til forsinkelser og at ting tar mye lengre tid enn jeg er vant til hjemme, men uansett kjedelig. Heldigvis var de siste 5 timene paa asfaltvei - daarlig og hullete asfalt, men bedre enn sand- og grusvei. De forste 3 timene var nok en gang et mareritt. Humpete, stovete, varmt, nakkeslenger, bitt i tunga, enda noen nye kuler i hodet og i tillegg sulten etter aa ikke ha faatt tak i mat pga ramadan. Hvis du ser for deg at du sitter paa en trang trestol, med en minimal filtduk over, og en sprelsk inder ved siden av deg. Samtidig som du prover aa gni/klo stovet ut av oyene, men bommer aa setter fingeren i orer og munn i stedet, paa grunn av den ekstreme hoppinga, saa har du opplevd omtrent 1/3 av bussturen min. Det hjalp heller ikke paa motivasjonen aa sitte aa se paa den nylagte motorveien rett ved siden av bussen, som ikke var aapnet enda...

Kom frem til Mombasa rundt kl 19 i gaar kveld, norsk tid. Snakket en del med to kanadiske jenter paa bussen og vi delte en tuk tuk til et hotel vi hadde funnet etter anbefaling fra Lonely Planet. Alle overlevde turen! Og FOR en luksus paa hotellet. Jeg har DUSJ paa badet! Ikke en kran paa veggen eller en botte paa gulvet, men dusj OVER hodet! Jeg har DORULL!! WOW! Har ikke hatt det paa en uke! Har en stor seng, med myggnetting. Vifte i taket! Har en liten TV med masse lokale, arabiske kanaler. Jeg har SAAPE paa badet, lenge siden jeg har sett noe saant. Jeg har en SOFASTOL paa rommet, helt latterlig deilig. Ingen slanger, rotter, mus, galagoer(!), kakerlakker eller andre dyr paa rommet. Har ogsaa endelig faatt mulighet til aa vaske toyet. Etter en uke med den samme skitne, svette, luktende, mokkete t-skjorten. Og en svart shorts som er mer skitten enn eksosen som spruter ut av bussen er det utrolig deilig aa ha rene klaer igjen. Husk, en uke hjemme kan ikke sammenlignes med en uke i Afrika med samme toy :p 

Jeg fikk i meg dagens forste maaltid i gaar kveld. Amerikansk cheesburger, ruggla pommfri og cola! Det smakte!! Har til og med sportskanal i kafeen og traadlost internett! Saa naa er jeg tilgjengelig paa Skype frem til sondag, send meg en melding paa facebook om du har tid til aa ringes en dag! :)

I dag, torsdag, har jeg vaert mye rundt i byen aa sett. Jeg fant ogsaa en frisor jeg har vaert hos nesten to timer! Lang haarklipp, hodemassasje, barbering og trimming til 40 kroner! Det kaller jeg god investering! Forresten ogsaa forste gangen paa reise jeg har faatt vasket haaret! Jeg har ogsaa funnet en kino her, og skal minst paa 2 filmer i kveld! 

1 kommentar: