28.08.2011

Kung Fu Skolen


Etter 22 timer i samme, harde sete paa toget kom jeg endelig frem til Wudang tirsdag formiddag.
Etter noen dager her har jeg blant annet vaert paa fjellet der Karate Kid ble spilt inn, faatt juling av kung fu studenter og trent mye.


Etter en vond 22 timers togtur, som overhodet ikke var en god oppladning til skoleoppholdet her kom jeg i det minste frem like hel. Jeg ble mott av Benjamin, som opprinnelig er fra Tyskland, paa togstasjonen og ble tatt med til skolen. Her fikk jeg hilst paa Master Wang, skoleelevene og funnet meg til rette paa rommet. Like etter dro vi opp paa Wudang Shan fjellet, hvor blant annet deler Karate Kid filmen er spilt inn og haugevis av kinesiske filmer som "Hidden dragon" og "Crouching tiger"!Wudang omraadet er fodestedet til baade Tai Chi og Kung Fu og man finner dermed ikke et bedre sted i verden til aa trene kung fu! Master Wang er som oftest daglig med som trener, men ellers er det Benjamin fra Tyskland som er trener. Han er tatt under vingene til Master Wang og er blitt hans disippel. Jeg er anbefalt aa trene kung fu formen Wudang Close Combat Fighting og er denne jeg trener paa omtrent halve dagen. Skolen flytter ogsaa om noen dager, saa om jeg er heldig faar jeg med meg baade flytting og en stor fest paa den nye skolen!


En vanlig dag paa skolen:

04:50 vekkeklokka klinger
05:00 - 06:00, joggetur
06:20, frokost
07:30 - 08:30, trening av basisferdigheter
09:00 - 10:00, trening av kung fu formen din
10:00 - 11:00, ekstra trening selvforsvar
12:20, lunsj
15:30 - 16:30, trening av basisferdigheter
17:00 - 18:00, trening av kung fu formen din
18:20, middag
20:00 - 21:00, trening av basisferdigheter og kung fu formen din

Rommet mitt jeg deler med Max fra Frankrike

Benjamin og Kathy (kona) har vist meg mye rundt i byen. Etter aa ha overnattet paa Wudang Shan fjellet forste natten, hvor vi ogsaa traff en kung fu gjeng fra Tyskland - venner av Benji og Kathy, dro vi ned paa skolen for forste trening. Jeg skilte meg greit ut der alle stod linet opp med kung fu toy og sko. Jeg kom i det jeg hadde; t-skjorte, treningsshorts og barbeint. Fikk mange blikk i lopet av den trening baade pga av toyet og saa klart kung fuen. Heldigvis tok Kathy meg med til skredderen etter treningen og vi fikk ordnet baade sko og eget kung fu toy. Om det ikke hadde vaert for at jeg ikke kan noe kung fu, hadde jeg glidd rett inn i gjengen!

Middagen vi hadde paa toppen av Wudang fjellet

Forste fulle dag med trening hadde jeg paa torsdag. Alarmklokken ringer kl 04:50 og noen minutter senere blaases det i floyten paa skolen. Oppstilling paa plassen! Alle staar oppstilt paa tunet, rette i ryggen og med bena samlet. Foran staar treneren og sier et eller annet paa kinesisk jeg ikke skjonner noe av. Like etter roper alle elevene noe paa kinesisk, jeg babler med selv om jeg ikke har snoring paa hva vi sier. Tror det er noe motto eller slikt, vi sier det hvert fall for hver trening. Deretter jogger vi ut i byen og snur halvveis etter 5 km. Kineserne er noksaa fascinerende naar vi jogger. Om det gaar litt for seint og jeg legger meg foran for aa dra opp tempo litt, saa kommer det sprintende en kineser forbi meg og legger seg inn like foran meg. Naar vi kom halvveis kokte det i skoene mine - blemmer overalt. Jeg lop barbeint de siste 5 km og valgte aa oke farten en del tilbake for aa teste meg selv og de andre litt. Kom frem paa skolen 15 min for resten av gruppen. Etter en haaplos kung fu trening dagen for, var det deilig aa sette de litt paa plass. Fikk karret til meg litt respekt blant elever og trener og alle hilser paa meg naa.

Ellers gaar dagene for det meste til aa slappe av mellom oktene. Enten tar jeg en tur paa hjornet for aa kjope en kald cola, gaar 20 min til byens eneste supermarked med Snickers, gaar paa nettkafeen eller slapper av i senga.

Grottetempel paa Wudang fjellet

Kroppen er ikke vant til all denne treningen, merket det i gaar kveld. Men er veldig motivert og gira, saa er med paa alt jeg klarer. Kroppen var helt utslitt etter torsdagen og jeg velta i senga like etter trening 21:00. Fredag morgen klarte jeg etter noen minutter aa rulle meg ut av senga og bestemte meg noksaa raskt da for aa ta en rolig da med restitusjon og avslapping. Er veldig fleksibelt her saann sett - jeg trener saa mye jeg vil.

Ellers er det noksaa strengt paa skolen. Ikke like strengt for oss som er paa besok, som for elevene her. Elevene er mellom 7-18 aar. Spesielt rundt matbordet er det viktig aa huske paa noen regler.

 • Aldri spis eller forsyn deg av maten for Master Wang har tatt 
 • Aldri stikk spisepinnene i noe av maten, bruk de ordentlig. 
 • Aldri legg spisepinnene paa bordet, ALDRI sett spisepinnene i bollen og aldri legg spisepinnene paa toppen av bollen slik at de peker mot noen. 
 • Spis saa lenge Master Wang spiser og helst ikke spis etter at han har sluttet aa spise. Er du sulten - spis fort! 
 • MEN, aldri ta for mye mat. Gikk i den fella forste maaltid. Dette strider mot taoismen og Master Wangs prinsipper, mat skal ikke gaa til spille. Ta heller to ganger!

  1 kommentar:

  1. WOW igjen! Utrolig bilder, utrolige dager og utrolige opplevelser fra kina så langt! Du er tøff som henger deg med på et så intenst program der oppe! Heier på deg og håper du får noen gode venner på vegen videre :)

   SvarSlett