14.08.2011

Nytt kontinent, nytt land!
Da sitter jeg paa flyplassen i Mombasa. Etter en maaned paa reisefot i Afrika er jeg naa ekstremt klar for Asia og ikke minst Kina.
Har brukt et par dager paa aa planlegge tur til den kinesiske mur. Les videre for aa se litt hvordan jeg planlegger og tenker for jeg lander i Beijing!Saa klart stemningsmusikk!Flyet mitt gaar 16:05 fra Mombasa til Dubai. Flyr med Rwandair Express og skal etter planen lande 22:05 i De Forente Arabiske Emirater. Fly videre til Beijing kl 00:10 og Air China skal forhaapentligvis ta meg trygt frem til Kina med landing 11:45, mandag morgen.Jeg tenker aa ha noen dager i Beijing. To forste dagene har jeg bare i storbyen. Baade litt for aa bli kvitt jet-lagget og for aa oppleve Beijing som by. Utregninger fra NASA viser faktisk at man trenger en dag ekstra hvile for hver tidssone man krysser. Jeg har vel 5 tidssoner jeg krysser og trenger i utgangspunktet 5 dogn paa aa komme tilbake til normal dognrytme..Her har dere reiseruten min de forste 3 ukene i Asia!Uansett. Jeg har brukt mye tid paa aa lete gjennom forumer og Lonely Planet og kommet frem til folgende for forste uken i Kina. Onsdag 17.august tenker jeg at jeg prover aa komme meg opp til "The Great Wall". Her har dere notatene mine for hvordan jeg har tenkt aa gjore turen til den kinesiske mur:Beijing, The Great wall. Prov aa ungaa helger, ta turen midt i uka. 17-19/20 hadde vaert perfekt.

Book inn paa Dongpo Inn gjestehus en natt, kanskje to. Soloppgang er rundt 06:20. Sunset rundt 19:45. Fullmaane den 14.august. Temperatur mellom 25-30, husk mye vann. Er bare dyre kinesere som selger vann der oppe, om jeg er heldig. Overskyet paa onsdag og torsdag. Mulig gorrtidlig onsdag morgen kan gaa. Eventuelt reise opp tirsdag kveld. Start i god tid for soloppgang. Omraadet jeg skal gaa er stengt og bevoktet av vakter. Prov aa kom opp saa tidlig at vaktene ikke er kommet paa jobb enda. Start paa E2 og gaa ostover saa langt jeg kommer. Minst E12. Snu naar du blir tatt av vaktene eller jeg ikke har mer tid. Ta en natt til paa Dongpo gjestehus eller fortsett rett videre til Jinshanling. Overnatt i Jinshanling eller aller helst i telt paa den kinesiske mur!! Eller uten telt, samma det. Bare halvsov paa muren. Fortsett dagen etter fra Jinshanling til Gubeikou! Finn transport fra Gubeikou til Beijing. 

Finn ogsaa transport fra Beijing til Dongpo gjestehus. Hor med Dongpo om de kan ordne transport kanskje.

Se kart over Simatai her: http://www.greatwallhiking.com/webPro/resource/map/simatai.jpg

Kart over kinesiske mur her: http://www.google.co.ke/imgres?imgurl=http://blog.hry.in/wp-content/uploads/2007/05/beijing-great-wall-map.gif&imgrefurl=http://blog.hry.in/2007/05/29/the-great-wall-of-china-map/&h=490&w=500&sz=15&tbnid=Ln4JVs1L5pcN9M:&tbnh=87&tbnw=89&prev=/search%3Fq%3Dgreat%2Bwall%2Bmap%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=great+wall+map&docid=lz05v80scR0TsM&sa=X&ei=byRGTvaWA8bZrQeyy6j3Aw&ved=0CBsQ9QEwAA

Link til Dongpo Inn gjestehus: http://dongpo.byways.asia/
Bilder fra ruten jeg har tenkt aa gaa: (ikke mine bilder): 

Jeg planlegger aa gaa fra Simatai, via Jinshanling til Gubeikou.


2 kommentarer:

  1. Velkommen til Østen og GMT +8 hours! Mitt beste tips for jetlag når du drar østover er å prøve å være våken så lenge du klarer den første dagen! Gjør litt forskjellige ting og spis et feit måltid før du legger deg så du blir døsig :) Snakkes snart!

    SvarSlett
  2. God tur til Asia. Tenker nok du gleder deg til den kinesiske mur. Fantastiske bilder derfra. Gleder meg til å følge deg på bloggen. Lykke til i Kina. Klem

    SvarSlett