06.08.2011

Vel fremme på Pemba!

Etter 13 timer paa nattfergen kom jeg frem til Pemba i dag tidlig. Gjennomsvett, sliten, sulten, torst. Men full av gode historier og minner! 


Satt meg paa fergen kl 18 i Stone Town, Zanzibar. Fergen ble fullastet og vel saa det de neste timene og vi kjorte avgaarde kl 21. Hurtigfergen tar omtrent 2 timer til Pemba paa de 13 milene, vi klarte paa en eller annen maate aa bruke 10 timer paa selve turen...

Det gjorde i grunnen ingenting. Jeg pratet og ble godt kjent med Hamad og Eddy fra Pemba. To ungdommer paa 15 og 20 aar som laerte meg litt om Pemba og Swahili! Vi fikk ogsaa selskap av en familie paa tre som satt med oss hele turen. Moren, Abdullah og Sami paa 4 aar. Jeg spanderte paa de en ispinne hver og fikk lokal mat og frukt tilbake. Kjempegodt, god byttehandel!

Var en noksaa spesiell folelse av aa vaere den eneste "Mzungo" (hvit mann) paa fergen. Fikk plass paa first class, da economy var full. Fikk dermed eget sete og tak over hodet. Fikk til og med litt sovn. Midt paa natten, rundt kl 03 ble jeg vekket til av at nabomannen foran meg satt aa spiste skumgummi av seteryggen, fire arabiske jenter satt aa fniste av den hvite mannen og lille Sami kom klatrende, fra mors trygge fang, bort til meg og la seg like greit rett oppaa meg - med fottene i ansiktet mitt. Det gjorde overhodet ingenting og vi ble liggende aa purke der den neste timen!

Paa turen fra Wete til Chake Chake satt jeg meg inn i en pick up, eller dalla-dalla som vi kaller det her. Paa det meste var vi oppe i 30 passasjerer, det i en vanlig pick up!! Kult! Se film fra turen her!

Naa sitter jeg i Wete (Se kart her!) og reiser videre nordover til strand, palmer og dykking i morgen. Om det er plass tar jeg inn paa Verani Beach Hotel og blir der 2-3 dager. Deretter setter jeg kursen mot Wete igjen og tar fergen over til Tanga. Fra Tanga hopper jeg paa en buss og krysser grensen til Kenya, med Mombasa som destinasjon! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar