30.08.2011

Visste du at...


...9/10 senger jeg har sovet i til naa er for korte?


Saa klart stemningsmusikk http://www.youtube.com/watch?v=plmItRzdLHQ


...Jeg har nesten besvimt i "mokkastroket" i Kampala (Uganda) paa sene kvelden, etter kun aa ha faatt i meg to minibananer og tre havrekjeks paa to dogn?


...Og oppfolgeren samme kveld..


...Jeg har blitt hjulpet av hotellpersonal til naermeste legeklinikk for blodprove (Malaria mistanke) i Uganda? (Jeg "glemte" kanskje si det til dere hjemme? Sorry mamsen og papsen, tar selvkritikk paa den!)


...Jeg satt i snitt 10 timer hver dag i buss, ferge, fly og bil paa 10 dager i Kenya og Uganda? (Uten flyreisen hjemmefra!)


...Jeg fikk tilsnakk for at jeg ikke reiste meg til den kenyanske nasjonalsangen som spilles for alle filmer paa kinoen i Kenya?


...Jeg har "deltatt" i en dialog med en svenske i 30 min uten aa ha snoring paa hva han sa eller hva vi snakket om?


...Utenom gorillasafari, Masai Mara safari og den kinesiske mur har noen av mine storste oyeblikk vaert enten paa doen etter aa ha holdt en los mage lukket i 15 timer paa en humpete buss i Kenya eller da jeg fant en McDonalds paa flyplassen i Dubai? (Etter en maaned med afrikansk mat)


...Jeg har hatt oyenkontakt med en Silverback gorilla staaende 1 meter fra meg?


...Jeg brukte sko for forste gang paa en maaned, da jeg gikk med de 10 min paa den kinesiske mur for jeg heller gikk barbeint igjen?


...Jeg har trent paa toppen av et vakttaarn paa toppen av et fjell paa den kinesiske mur, ca 850 m.o.h med en magisk solnedgang i horisonten?


...Jeg dykket med hai, delfiner og knolhval i Tanzania?


...Jeg traff en fra Lille Imaas omtrent (naboheia hjemme i Grimstad) under et dypdykk ved Zanzibar?


...Jeg daglig maa vise at jeg sitter paa do for aa faa hjelp av kinesere, som ikke skjonner et ord engelsk, til aa vise veien til doen? Her er det om aa ikke ta seg selv hoytidelig, lydeffekter har ofte vist seg aa vaere nokkelen!


...Jeg har besteget "Den kinesiske mur" i klikk-klakker?


...Jeg sikkert utallige ganger har staatt aa prutet og kranglet i taxier, internettkafeer og butikker for aa presse ned prisen 1,5 kroner e.l? (Livet som backpacker)


...Jeg har staatt kliss naken i pissoaret paa et halvfullt offentlig toalett paa en luguber kafe paa grensen mellom Kenya og Uganda, for aa skifte til torre klaer etter et overraskende regnskyll?


...Jeg fremdeles ikke skjonner hvor folk finner papir paa doene her i Kina? Soppelbottene er fulle av papir og ingen av dovaktene har papir. Gaar kineserne rundt med dopapir i baklomma?!


...Jeg har blitt kalt "Mzungo!" (hvit mann) av MINST 10 000 i Ost-Afrika?


...Jeg har mott folk fra minst 25 forskjellige land til naa?


...Etter en lang og slitsom dag, med en sliten kropp og hode etter klatring i solsteika paa muren, lite mat og drikke og utslitt og svett og med sola i fleisen og motvind uansett hvor jeg snudde meg (kommer ikke paa flere unnskyldninger naa) ble jeg lurt av to kinesiske jenter med paa tehus/bar. Regningen sa du? 12500 norske kroner!! Fikk prutet meg ned til 750 kroner. Glemmer ikke en saa "artig" kveld med det forste.


...Jeg satt i samme harde stol 22 timer paa tog i Kina. Naboen royket mer enn han pustet, den andre naboen slurpet nudler saa spruten stod i taket, jenta ovenfor meg tygde og spyttet minst en baerepose med solsikkefro overalt og gulvet var fylt av matrester, soppel og spytt fra gamlefar i hjornet. Og til tross for dette saa koste jeg meg?


...Jeg trente mellom 5-9 timer hver dag i to uker, fra klokken 05 paa morgenen til 21 paa kvelden - paa Kung Fu skole i Kina?


...Forste fulle dag med trening paa Kung Fu skolen i Kina var alle oppe aa jogget en time kl 05 paa morgenen. Etter aa ha naadd halvveis for aa snu, dro jeg paa (barbeint!) de siste 5 km og kom frem 15 min for resten av skolen. Med fottene fulle av kutt og blemmer, samt en lysk som forvandlet gaastilen min fra en elegant 21 aaring til en krokete 80 aar gammel mann - hilser naa alle elevene paa meg og jeg har karra til meg litt respekt paa skolen! Var vel paa en maate verdt det, selv om jeg brukte lenger tid paa apoteket enn trening den kvelden.

1 kommentar:

  1. Heisan! dette er gode minner du kan leve på til du blir 90 og krokbøyd og skryte av til alle de andre senile på heimen....
    Du opplever kulturforskjeller du tidligere ikke ville drømt om. Det som er naturlig i vesten kan være høyst uvanlig i andre kulturer og omvendt - underlig - trodde det var vi som var "normale"! Ha en flott og lærerik reise videre.
    Pappa

    SvarSlett