19.09.2011

E01S01: Hvordan krysse gata i Vietnam!Da er reisedokumentaren i gang og det her vil mest sannsynlig gaa inn i historiebokene som den mest laererike dokumentaren du har sett.
I dagens episode tar vi for oss hvordan man trygt krysser gata i Vietnam!

Ho Chi Minh (Saigon) er den storste byen i Sor-Vietnam og har som resten av Vietnam ekstremt med mopeder og kjoretoyer - og ekstremt med trafikkulykker! Derfor kan det vaere en fordel aa vaere godt forberedt for man krysser gata. 

Hver dag dør omlag 40 mennesker i trafikkulykker, og mer enn dobbelt så mange påføres alvorlige hodeskader. Dette er resultatet av rask utvikling og modernisering, hvor folk for råd til å bytte fra sykkel til motorsykkel. Begrenset trafikkopplæring, manglende kunnskap om bruk av hjelm og manglende håndheving av trafikkloven bidrar til at 12 000 mennesker dør i trafikken hvert år, skriver Asia Injury Prevention Foundation. Brutale fakta.

Ta en titt paa videoen og se hva jeg gjor om dagen, samt faa noen gode tips for aa overleve i mylderet av kjoretoyer i et av verdens mest ulykkesutsatte land. Gata var ikke stappa av scootere, men naar gata er stappa full saa gaar de jo ikke noe fort, og da er det jo omtrent som aa krysse gata paa gront lys - saa maatte finne en vei der bilene og scooterene hadde litt fart paa seg.

Se forste episode her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar