20.09.2011

E02S01: Hvordan spise med spisepinner!Spisepinner er det tradisjonelle spiseredskapet i Asia og i dag har dere muligheten til aa bli med paa en gaterestaurant og laere dere hvordan man bruker de til aa hive i seg nudler!


Jeg har brukt spisepinner fra dag en i Asia og klypa mi med spisepinner er blitt fryktet blant alle nuddelretter paa kontinentet naa!

Her har dere episode 2 hvor dere kan laere dere og spise med spisepinner!


For dere saeringer som er veldig interessert folger en oppskrift paa hvordan man skal holde de her:

 1. Legg den ene spisepinnen i klem mellom handflata og tommelrota slik at ringfingeren (den fjerde fingeren) støtter den andre enden av pinnen. Tommelen skal presse pinnen nedover samtidig som ringfingeren presser den oppover. Pinnen blir da liggende fast og i ro.
 2. Bruk tuppen av tommelen, peke- og langfingeren til å holde den andre pinnen som en blyant over den andre pinnen. Pass på at spissen på spisepinnene møtes i samme linje.
 3. Vipp den øverste pinnen opp og ned mot den nederste pinnen som ligger i ro. På denne måten kan en gripe og løfte små og store matbiter.
 4. Med litt trening kan en bruke spisepinnene omtrent som en klype eller pinsett.
 5. Et tips er å holde spisepinnene i den tjukkeste enden omtrent en tredel inn på pinnen. Da blir det bedre balanse og lettere å bruke pinnene. For å få lengre pinner som kan nå mat som er litt unna, kan en holde pinnene i enden isteden.
  Med øvelse kan trinn nummer en og to gjøres samtidig, det vil si ved at en kan plukke opp begge spisepinnene med én hand i én, sammenhengende bevegelse. Gripetaket kan justeres hvis det føles nødvendig!

3 kommentarer:

 1. Fantastisk video, Mads! Og for øvrig en meget bra blogg!
  Det er liten tvil om at jeg skal se neste episode!

  SvarSlett
 2. Herlig Mads!
  Er det forresten lov til å si" nappe og rive litt i nudlene"?

  SvarSlett
 3. Himla artig, du!! Foretrekker du spesielle type spisepinner?
  P@

  SvarSlett