09.09.2011

Hong Kong til Vietnam!

Da har jeg brukt 4 dager i Hong Kong og har etter mellomlanding i Malaysia kommet frem til Vietnam.
De siste dagene i Hong Kong fikk jeg med meg et vanvittig lysshow av skyskraperne, lunsj paa verdens billigste Michelin ranket restaurant og tatt Jackie Chan i haanda!!!

Planen om aa bo paa flyplassen i Hong Kong endret seg etter en natt. Jeg ble boende hos Maggie (venn av Melanie og Kjetil) og kunne ikke hatt det bedre, perfekt plassering! Det ble noen slappe dager i Hong Kong etter noen slitsomme dager paa kung fu skole. Blant annet 3 kinoer og mye god mat, lange morgener osv..

Paa onsdag dro jeg en tur over elva med Star Ferry fergen og hadde en utrolig 360 graders utsikt i froskeperspektiv! Gikk en tur langs Avenue of Stars og har indirekte tatt Jackie Chan i haanden naa!!!

Traff ogsaa paa Bruce Lee som poserte fint for anledning.


Etter aa ha gaatt langs vannet og nyt utsikten av Hong Kong og skyskraperne satte jeg kursen for lunsj paa verdens billigste Michelin ranket restaurant! Michelin stjerner er en maate aa sette karakter paa restauranten og gaar fra en til tre stjerner. Tim Ho Wang som jeg spiste paa er en 1-stjernes restaurant og er en gedigen turistattraksjon i seg selv. Restauranten kan bare huse rundt 20 personer og man skulle ikke tro at man sitter i en av verdens 200-300 beste restauranter - det ser omtrent ut som en kantine der. Det er kun maten som bedommes og det vil si at jeg i teoriet spiste noen av verdens beste Dim Sum!

Dim Sum er en typisk kinesiske lunsj eller snack rett. Dim Sumen jeg hadde var fylt med kjott og gronnsaker og med et dampet trekk rundt. Veldig godt! Provde meg ogsaa paa "Baked bun with BBQ sauce", som de selger hele 750 av per dag i restauranten! Ogsaa god, men Dim Sum falt bedre i smak.


Halvspist Dim Sum

1 kommentar:

  1. D der kan jo umulig vere godt!! :P Men æ jo godt at du like d å at du ete dæg go å mett :)

    Foressten så savne æg filman dine!! Nå æ d harli lenge sia du he lagt ut film....

    SvarSlett