06.09.2011

Hong Kong!

Jeg befinner meg i byen som har flest "Rolls Royce" per person i verden, flest skyskrapere i verden med 8000 bygninger over 14 etg, og dobbelt saa mange som i New York. Og ogsaa verdens storste befolkningstetthet. Hvor er jeg?!

Jeg vaaknet mer eller mindre uthvilt etter aa ha sovet nesten 8 timer laast inne paa et nursery-rom (bleieskifte-rom) paa flyplassen i Hong Kong. Fant to skinnstoler som jeg skubbet med meg inn paa rommet som utgjorde senga. Vask og do hadde jeg rett utenfor dora, nok en backpacker dusj! Fikk meg ogsaa nuddelsuppe til frokost, OG litt europeisk mat med brod og egg, nice. God start paa dagen!
Rommet "mitt" paa flyplassen!

Etter tips fra Melanie (kona til kjetil) og Kjetil reiste jeg inn til sentrum for aa treffe en som het Maggie. Melanie har tidligere reist med ho og kjenner ho godt, i tillegg kunne jeg overnatte der! Perfekt! Traff Maggie i lunsjpausen hos paa jobb og ho dro meg med til leiligheten saa jeg endelig fikk tatt av de 20 kg paa ryggen. Fikk egen nokkel, busskort og mobil med lokalt sim-kort! Kjokken og bad var bare aa bruke, for en gjestfrihet! Skjonner det ikke helt enda.

Etter dette tok jeg en tur paa kino, fikk sett "Rise of the planet of the apes". Fin underholdning. Deretter dro jeg videre opp til toppen av heia hvor "The Peak" er. Den mest populaere turistattraksjonen paa Hong Kong Island og utkikken derfra forklarte fort hvorfor.
"The Peak"

Var paa toppen av heia her og spise lunsj og hadde en helt enorm utkikk. Hong Kong er GEDIGEN! Fikk ogsaa med meg solnedgang og ikke minst utkikken over sentrum naar det var morkt. Utrolig stilig aa se skyskraperne og byen i morket! Se bildet under! 


Hong Kong er saa ulikt alt annet jeg har sett i Kina, og en kjempe kontrast til dagene fra Wudang og Kung Fu skolen. Byen som har flere "Rolls Royce" per person i verden, har ogsaa verdensrekord med flest skyskrapere i verden. Hele 8000 bygninger har de som er hoyere enn 14 etg, det vil si dobbelt saa mange som nr 2 paa listen; New York. For det forste er det dods dyrt her i forhold til hva jeg er vant til. I Kina betalte jeg rundt 3 kroner for en nuddelsuppe, her maa jeg hvertfall ti-doble prisen. Altsaa er prisnivaaet noksaa likt hjemme. Ellers er det jo bare stappa fullt av skyskrapere og moderne bygninger her. Shopping overalt og traadlost internet over hele byen.

1 kommentar:

  1. Tjo hei Mads! Skal si du får testet mange ulike soveplasser, her er det om å være kreativ, skjønner jeg. Håper du for rettet ut kroppen hos Maggie. Drøm søtt.

    Lykke til i Hong Kong. Sikkert spennende å være turist der, men du er nok glad for at du har vokst opp i Grimstad og ikke i en høyblokk i en forurenset storby.

    God tur videre....klem fra mamsen

    SvarSlett