15.09.2011

Scooter i fjellene i Vietnam!

Da er jeg tilbake etter noen timer med cruising rundt i fjellene i nord-vest Vietnam!
Ufattelig moro med litt fart og spenning og ikke minst et utrolig landskap - det her gaar rett inn som et av hoydepunktene paa turen!


Se link til film nederst i innlegg! Dere kan faktisk bli med paa en scooter tur!

Etter aa ha leid en 135cc Yamaha scooter til 5$ for hele dagen, og fylt tanken for 3$ la jeg avgaarde paa en uforglemmelig tur. Helt klart noe av det goyeste jeg har gjort paa turen. Ha en sprek scooter og kunne kjore akkurat der jeg vil - deilig.

Jeg ble anbefalt en rute mot en annen storre by, Lai Chau, omtrent 7 mil vestover. Paa denne tiden av aaret er det som oftest mye taake og regn her oppe, men utrolig nok var det opphold og til og med sol her. Men vaeret endret seg fort etterhvert som jeg kjorte oppover. Tok sjangsen paa denne ruten, selv om vaeret oppover mot toppen av fjellet var noksaa surt og kaldt. Etter 5 km kom jeg til et stort fossefall, fikk ikke sett saa mye av det dessverre grunnet taaka.

Omtrent etter 15 km paa sykkelen kom jeg frem til Vietnams hoyeste pass: Tram Ton Pass (Himmel Porten)! Vanvittig utsikt, men noksaa kjolig da jeg befant meg rundt 2000 meter over havet. Klimaet var veldig fascinerende her oppe. Vaeret endret seg omtrent for hver 100 hoydemeter og vaeret var ogsaa forskjellig paa begge sidene av fjellet. Fra pjuskregn og smaakjolig paa den ene siden, til opphold/sol og varmt paa den andre. Fikk faktisk brukt regnjakka for andre gang paa turen!

Trafikken i Vietnam er et kapittel for seg selv. Hver dag dor minst 30 personer i trafikken i Vietnam og det er som oftest mopedister eller fotgjengere som er de uheldige. Fikk oppleve trafikken paa naert hold i Hanoi og var litt mer forberedt for scooter tur her oppe i fjellene enn nede i storbyen. For all del, mye folk og villmannskjoring her og, men er mer oversiktlig her oppe paa veiene. Hadde vel bare to nesten-ulykker da en idiot kom i 60 rundt en skarp sving, helt innerst i min bane. Han fikk heldigvis kastet seg over og unngikk meg og grofta. Samme gjorde traileren like etter. Helt vilt, saa det gikk noksaa rolig rundt svingene her. Tuta ble ogsaa godt brukt etterhvert. Her bruker de tuta til alt. Jeg tuta omtrent for hver sving, hver gang jeg motte mennesker langs veien eller hver gang jeg skulle ta en forbikjoring.

Etter aa ha kavet meg nedover svingete veier fra toppen, risterrasser, grusveier og landsbyer naermet jeg meg Lai Chau. Naade etterhvert en topp med utsikt over byen, omtrent 2 mil for byen. Stoppet her en stund og kikket paa lokalfolk og risterrassene som gikk oppover fjellet. Fascinerende! Turen tilbake gikk greit fort unna og var tilbake paa hotellet, etter omtrent 10 mil paa sykkelen - til god mat, massasje, united kamp og en varm dusj!


Her har dere link til filmen hvor dere kan bli med paa en scooter tur i Vietnam! Rister noksaa greit naar jeg kjorer, men dere faar kanskje folelsen av det uansett :)

1 kommentar:

  1. Scooter i Asia er utrolig deilig. Gratis air-condition, adrenalin trafikk og ingen førerkort er obligatorisk! Men pass på deg selv som jeg leser, jeg har også vært oppi nesten ulykker!

    SvarSlett