29.09.2011

Singapore Grand Prix Formel 1!

Da kommer det noen bilder og litt film fra lørdagen jeg var på historisk formel 1 løp downtown Singapore, by night! 


Løpet i Singapore er unikt i og med at selve Formel 1 løpet kjøres på natten. Det gir hele settingen en enorm stemning da alt er mørkt, uten om lysshow i bakgrunnen fra skyskrapere og bygninger og hele banen som er lyst opp!

Jeg var nokså heldig som fikk tak i billett på lørdagen. Prisene var nokså stive og billetene ble solgt ut nokså raskt. Showet åpnet klokken 15 og første løp for dagen var Porsche Carrera Cup Asia som hadde kvalifiserende runder.(Se bildet) 

Bilene her var bare helt sinnsyke å se på, en vanvittig fart og maskulin, deilig lyd fra motoren. Utrolig spreke biler, men det skulle vise seg at de her var ingenting sammenlignet med de "ordentlige" bilene som skulle kjøre senere på kvelden.

Før de virkelig store gutta skulle rundt å leke seg på banen var det miniputtene som fikk teste bilene sine litt i JK Racing Asia Series. Også utrolig stilig å få med seg, til tross for at jeg måtte løpe til andre siden av byen for å hente nytt batteri midt i løpet..

Her har dere et av landemerkene til Singapore. På toppen av "båten" er det svømmebasseng på kanten, med utsikt over hele byen!
 Etter at Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel og resten av Formel 1 sirkuset hadde hatt en treningsrunde tidligere på kvelden var det nå klart for kvalifiserende runde til finalen på søndagen. 

Bare helt vanvittig å se hvor fort de her bilene går! Og FOR et lydnivå! De sprenger decibelmåleren til himmels og man kan høre hver enkelt bil over absolutt hele byen. Til og med inne på noen av kjøpesentere kunne man høre bilene i det de akselererte opp eller i det bilene bremser ned før en sving.

Bare når bilene bremser hardt i en sving kan kreftene komme helt opp i 5-6 G.

Det sies at bilene produserer et lydnivå på hele 147 decibel i det de passerer. Det vil si at lyden er høyere enn verdens høyeste målte menneskeskrik, lyden fra et avfyrende våpen, et marsjerende korps på 200 stykker, men fremdeles et par decibel fra at lungene og pustingen til et menneske begynner å vibrere til lyden. Synet derimot blir uklart pga av vibrasjon fra lyden om man står nærme nok.


Bilene kan komme opp i en vanvittig fart på rundt 350 km/t, men de nøyde seg med rundt 300 km/t i dette løpet - da det var mye svinger og nokså korte strekninger. Gjennomsnittsfarten lå visst rundt 80 km/t og det er bare helt vanvittig når man ser hvordan banen er i virkeligheten. Helt vill sport, men for en underholdning!

Suverene Sebastian Vettel stakk som ventet av med førsteplassen.

Shakira hadde forresten konsert på kvelden og, men det nådde jo ikke Formel 1 til anklene en gang.

Få en smakebit av formel 1 bilene i det de passerer meg på en strekning! Se filmen her!
Her har dere også en litt lengre film fra treningsrunden tidligere på kvelden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar