02.09.2011

Wudang Shan Mountain


Minst 4000 trappetrinn, fossefall, bading i elv, klatring i tropisk skog, besok av aper, lunsj helt alene midt i skogen, kabelbane opp til toppen og uendelige med templer og klostere. Dette var noen av stikkordene fra dagen!


Jeg stod opp i seks-tiden og fikk i meg et maaltid med nudler for jeg ruslet av gaarde mot Wudang Shan fjellet. Rundt kl 08 var jeg i gang og hadde valgt en litt uvanlig rute, for aa ungaa de store turistmassene - som vanlig :) Timingen og valget var perfekt og jeg gikk omtrent hele turen opp langs fjellet alene. Jeg valgte aa gaa gjennom Monkey Valley/Pure Pleasure Valley som blant annet er kjent for fantastisk natur, rikt dyreliv og sies aa vaere den fineste ruten til toppen av fjellet. Jeg fikk jevnlig besok av nysgjerrige aper, aper er saa goy!!! Fugler, dyr og insekter spilte ogsaa for meg hele turen opp til fjellet. Utrolig rolig og deilig stemning i fjellet.

Starten av turen - "Monkey Valley"

Ruten jeg gikk var langs en elv hele veien opp. De siste aarene er fjellet her blitt turistifisert, saa jeg gikk for det meste paa vei eller god sti. Oppdaget etterhvert at jeg maatte klatre litt eller hoppe over hull i broer osv, kanskje noe av grunnen til at det ikke var saa mange andre som tok denne veien. Rundt halvveis stoppet jeg langs elven og fant et lite paradis midt i skogen. Ikke langt fra et fossefall, et lite stykke fra stien og helt alene badet jeg i elven og hadde god lunsj for jeg gikk videre.

Lunsj og bading i elva!


Etter noen trapper, mange hoydemetere og liter med svette naade jeg toppen hvor kabelbanen gikk helt til toppen. Jeg satt meg i trekket og naadde toppen etter 5 min. Temperaturen var heldigvis behagelig og litt kjoligere enn nede i skogen. Var naa paa 1612 m.o.h og omtrent hele fjelltoppen var stapp full av templer og klostere. Hele fjellet er fredet og tatt inn blant UNESCOS World Heritage og jeg skjonte naa hvorfor. Utrolig aa se hvordan templene slenger seg rundt og over fjellet, og de fleste stammer helt fra Ming dinastiet (14-17 tallet). Mange av templene ble bygget av 300 000 arbeidere paa 12 aar!


Kabelbanen opp til toppen

Planen var aa overnatte med munker i et kloster, men fant aldri dette klostere etter mye leting og flere iherdige forsok paa aa mime for kinesere som ikke skjonner engelsk. Jeg satt kursen mot et hotel jeg har sovet paa her for, ikke veldig langt unna toppen. 4 km fra toppen og ned gikk unna paa 30 min, lopende nedover trappene!

"Golden Summit" - hoyeste toppen, 1612 m.o.h

Etter en lang dusj, sittende med cola i dusjen, gikk jeg meg en tur til Nanyan Palace - som er kjent fra Karate Kid filmen. Fikk med meg solnedgang her og hadde ellers en ekstremt rolig kveld paa hotellrommet med deadline day og kinesisk barnetv som underholdning.


Paa torsdagen dro jeg etterhvert ned fra fjellet igjen, men var innom et tempel til. Purple Heaven Palace, som ogsaa er kjent fra Karate Kid. Her foregikk det ogsaa en filminnspilling i det jeg var der, en eller annen kina film. Kroppen var stiv og utslitt etter gaarsdagen lange tur og appetitten for templer var mettet. Tok en tur innom supermarkedet, hvor jeg har funnet noe som minner om norske boller!!! "Norske" boller og iskald cola ble dermed lunsjen. Kroppen skrek ogsaa etter massasje og det gjorde meg ingenting. Ble 1,5 time med massasje og fotvask til en billig penge for jeg returnerte til skolen.

For aa se flere bilder fra turen folg linken her!: http://www.flickr.com/photos/mhastrup/

Nanyan Palace, ogsaa kjent fra "Karate Kid" filmen!

Trapper, trapper, trapper baade opp og ned..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar