15.12.2011

Sepilok (Orang-Utan) og Kinabatangan River

Sepilok, et reservat for orangutanger som beskyttes fra avskogingen og snikskyttere. Anbefales på det sterkeste å dra hit på denne fjerne jungelposten for å oppleve det rødhårete "skogsmennesket". Men, man må være tålmodig ettersom de kun kommer ved fôring.

De siste dagene har vi faatt sett mange fascinerende dyr. Baade "jungelens mann" Orangutan og svommende "Probiscos" aper!

Etter at Kjetil Moi og Vegard Olsen traff oss i Kota Kinabalu tok vi bussen videre til Sepilok. Se rute her! Her fikk vi med oss Orangutan i ville jungelen hos Sepilok Orang Utan Sanctuary. Visste du forresten at Orangutan har 97% av de samme genene som et menneske har? Til tross for statistikken foles det ikke som det er 3% forskjell paa Kjetil og en Orangutan, vanligvis da.

Vi reiste videre med minibuss og buss til Semporna hvor vi har omtrent en uke foran oss. Moi og Vegard reiser herfra 15 eller 16 desember, mens vi tre blir her frem til 19.desember. Vi bor paa et dorm rett ved havna og har bestilt 18 dykk de neste 6 dagene. Vi faar dermed 9 dykk fordelt paa 3 dager i Sipadan, som har verdens kjente dykkerforhold. Se noen bilder her blant annet!Elvecruise inn Borneo jungelen
Jepp, en langneseape med kjeppen ute
Proboscis monkey eller langneseape

1 kommentar: