20.10.2012

Hamata Dag #6 - Haisann!

Vi har hatt en fantastisk dag sør i Rødehavet, nærmere bestemt Hamata og revene utenfor.


Dagen startet litt trått med mange slitne dykkere. Vi har dykket hver dag og temperaturen er stor i forhold til Norge så man blir litt segen. I tillegg var noen på firhjulingtur i ørkenen i går for å se på stjernehimmelen og besøke beduin telt hvor de drakk beduinsk kaffe, "gabana". Vi andre brukte resortens beduintelt for å oppleve gabana, kaffe med sudanske kaffebønner, egyptisk ørkeningefær og sukker. Utsøkt opplevelse og mange inntrykk.

Dagene her starter alltid bra med stor frokostbuffet. Utvalget er både nasjonalt og internasjonalt. Ved siden av egyptisk kofta finner man italiensk pizzaovn. Ved siden av ferske sudanesiske oliven finner man egyptisk fetaost. Fisk, pasta, lam og et hav av salater frister og desserten er i en egen klasse. MÅ ta bilde av dette i kveld!

I dag var vi heldige å få med oss 3 dykk. Første dykket var så og si i et akvarium med mye fine korallsøyler og korallhager. På sikkerhetsstoppet (5 m i 3 min) ble en del av gruppa heldige vitner til et av naturens underverker, hai! Vi så en 1,6 m lang whitetip reef shark svømmende under oss. Kontrasten fra dyr til sandbunn ga oss en bekreftelse på hvilken stor fisk vi jublet for å se. Andre i gruppa klarte å få med seg eagle ray da de entret båten, masken ble kjapt satt på igjen!

2 dykket startet med et lite vrak, en amerikansk yacht som lå sidelengs ved revet. Etter en liten titt sammen med en gruppe batfish dri vi på innsiden av korallrevet i "bassenget" og fikk med oss kanskje de beste korallhagene vi har sett i dette havet!

Før 3 dykket varmet vi opp med fantastisk egyptisk mat, fritert fisk, salater, pita, pasta, poteter og grønne appelsiner. Dykket ble guidet av en viking og på slutten av dykket så vi enda en whitetip reef shark (1,5 m) og en skilpadde. Gudene var definitivt med oss, det var ikke værguden Tor. Han kom og bråket med hammeren da vi stiget opp i båten og vi ble vitne til et "naturfenomen" av de sjeldne. I Egypt regner det cirka 2 ganger i året. På veien tilbake til marinaen så vi solstråler fra solnedgang som lyste opp moskeen i Hamata med hagel, regn, lyn, torden og sandstorm rundt! Verden er forunderlig, ta en titt på bildene:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar