18.10.2012

Rødehavet, fra Hurghada til Hamata

Første dag vi landet i Egypt åpnet ørkenen seg varm og solfylt. Vi sjekket inn på hotell og tok en avslappet kveld med mye inntrykk fra gateselgere, tuting og egyptisk buffet.


De to neste dagene dykket vi i Giftun National Park i Hurghada som byr på mye fine korall atoller fra 20 m og opp. Her ble vi vitne til store stimer med sweetlips og trevallies fisk, rokker, nemofisk, napoleon fisk, kjempemurene, blekksprut og mye bløt- og hardkoraller. Fantastisk akvarium å starte undervannsturen vår i !

På onsdag kveld tok vi turen sørover til Hamata. En 6-timers kjøretur gjorde oss alle bedre kjent, vi fikk smakt på litt egyptiske supermarked goder og ankom til litt hotellproblemer som heldigvis ble ordnet opp dagen etter.

Nå bor vi på Wadi Lahmy (all-inclusive) Resort i Hamata hvor livet er HERLIG! 2 dykk ble gjort i dag fra ørkenstranda hvor vi fikk med oss et kjempepent vrak med mye liv, skilpadde og krokodillefisk samt harlequin reker, blåprikket rokke og nakensnegler. Nå koser vi oss ved poolen hvor det blir servert arabiske kjøttpølser, pommes frites, popkorn, brus og juice fra bassengkanten. Skal snart ned til "middag" på stranden og vi baserer på å avslutte kvelden i beduin teltet helt nederst på stranden. En lokal "gabana" (beduinsk kaffe) er et must her i ørkenen.

I forhold til Hurghada er Hamata en fin plass til å slappe av ved. Ingen by, ingen trafikk og ingen ATM. No worries, livet er faktisk herligt!

Mer bilder kommer ettersom internett er tregt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar