08.11.2012

Wadi Lahmy Resort i Hamata

Jeg må nesten skrive en liten skryte post til all-inclusive resorten vi bodde på i Hamata, Egypt. Her hadde vi 5 netter og koste oss til de grader med mye oppvartning.
Først og fremst måtte vi stille klokken vår en time så vi fikk mer sol, vi gikk under "hotel-time". 

I Egypt er det vanlig å betale litt tips til bagasjebærere, noe som bidrar til sysselsetting ved resorter og hotell-byer. De fleste ansatte kommer nemlig fra andre egyptiske byer som Alexandra, Aswan, Luxor og Kairo for å jobbe og tjene penger til livets opphold. Noen er heldige å få utdannelse gjennom f.eks. dykking. Egypterne passer godt på oss og man føler seg veldig trygge selv om det arabiske språket kan virke litt aggresivt.

Etter vi kom hjem fra dykk rundt 16-17 tiden la vi oss ned i solsengene rundt bassenget som lå midt i resorten. Her vartet staffet opp med falafel pølser, pommes frites, popkorn og læskedrikk. 

Frokosten var fantastisk. Hver morgen fra 05:00 til 10:00 var det stor buffet med mye egyptiske og italienske matvarer. Det var en egen brødsving, grønnsakshjørne, dessert/frukt bord, suppe, fersk omelett med valgfri ingredisener, pannekaker, arme riddere, egg, varmmat, kaffe/te, eksotisk juice, egyptisk fetaost etc. Et HAV av mat, vi ble mette!
 


 God service fra de ansatte!

Arme riddere, honning melom, croissant, sjokolade bakervarer og ananas juice til frokost er godt for en scuba-mage!

 De tar godt vare på det lille grønne de har her nede ved ørken stranden. Daglig vanning er stelling er viktig.


Legger man noen egyptiske pund på puten får man rommet fint stelt mens man er og dykker. Noen ganger er de ansatte erfarne med dekorasjoner av håndkler m.m. Vi fikk blant annet svane, krokodille og hammerhode hai på sengen!


Hotellet hadde også et eget beduin (ørkenfolk) telt nede ved stranden hvor en av de lokale beduiene tilbydde oss gabana, beduinsk kaffe laget av knuste sudanesiske kaffebønner, ingefær og sukker servert i "eggeglass".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar