01.09.2013

Skilpaddedykket - den siste av "de fire store"

Vi har akkurat kost oss under vann med en fantastisk skapning, skilpadden. Dette reptilet som du ser på bildet er Green Turtle - chelonia mydas. I det indiske hav kan man også finne hawksbill og loggerhead turtle. 


Den grønne skilpadden som vi fikk svømme med kan bli opptil 1,5 meter lang og kan puste i mange timer under vann. Da vi fant denne ved lunsjtid var den selvsagt godt i gang med å gnage av bløtkoraller fra stein og hardkoraller. Den brydde seg ikke særlig om froskemennene fra vikingland som dukket opp ved siden av.

Selv om skilpadden er en av de artene i havet som har levd lengst så er de nå meget sårbare for utryddelse. Dette er kun på grunn av mennesker som fisker dem ulovlig eller kaster plastikk i havet. Skilpadden tror plastikken er glassmaneter og tygger i seg en felle som setter spiserøret i blokk og dyret sulter i hjel. Dykkeindustrien er heldigvis forebyggende fordi vi betaler for å se dem i vill natur og vi fremstår som eco-vennlige når det kommer til søppel og bevaring av det marine liv. For eksempel prøver man å unngå plastikk søppel på båtene ettersom de ikke har et godt resirkuleringssystem for det i Maldivene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar