20.02.2014

Koh Lanta - Dykking ved Hin Daeng, Hin Muang og Koh Bida

Vegard koser seg i solteiken ved Koh Bin, nabo til Phi Phi Island og The Beach. Vi kan melde om lite maske skille!

Koh Lanta er Thailand i et nøtteskall. Tuk-tuk'er med boomblastere kjører strevsomt rundt mens vi flykter til dykkebåten på dagen og restaurant på kvelden. Thai maten har satt oss på prøve, paprikaen var litt sterk. Vi feirer Valentines dag under vann med buddy kontakt mens thaiene feirer nasjonal helligdag hvor Makha Bucha feires for buddhismen. Alkohol selges derfor ikke i strøket men kjenner jeg den norske gruppen rett skal det inntas en "første-fredag-i-måneden-dykker-øl" på en eller annen måte uansett. Etter 2 fine dager med dykking utenfor Lanta skal vi slappe av på beachen med flere nordmenn fra Kon-Tiki Divers.

Vi ankom Koh Lanta fra Khao Lak med minibus etter en litt strabasiøs guidet tur altfor langt sør, nærmere bestemt Sikao District, 2 timer forbi vår fergeavgang til Lanta. Man må ha tålmodighet i Østen, spesielt når alt går etter egen klokke og engelsken ikke er helt bekvem hos alle. Vi så på bomturen som en god historie og konsentrerte oss om morgendagen, dykking ved kjente Hin Daeng.

Transport etappe 1/5

Overflateintervall ved Hin Daeng

Vi innlosjerte oss på air-condition bungalow hotell, noen fikk 32" TV, noen fikk 12". Vi brukte dem svært lite ettersom terrassen og solsteiken ble faste møtepunkt. Kon-Tiki Divers m/ nordmann Kristian "Pust Dypt" Ruud tok oss med på 2 dagers dykking. Vi fikk et overraskelsesbesøk av vår Divemaster kompis, Asbjørn Hoaas, som var i nabolaget på dykkeferie. Med så mange nordmenn på båten ble det god stemning, ja vi følte at Sverige endelig var i fåtall. Kristian kunne da godte seg på svenskenes bekostning med jubel og glede fra 9 andre gale vikinger. Dykkingen var det heller ingenting å si på, gode siktforhold, minimal strøm, fargerike koraller og mye å se på.

2 nordmenn møtte oss på Koh Lanta, Kristian Ruud og Asbjørn Hoaas, kjente fjes

Lislien meget fornøyd med Nitrox blandingen

Thomas stiller inn computeren på riktig blanding

Viktig med en skikkelig frokost før 3 dykk om dagen

5 norske vs. 2 svenske....

En flokk delfiner besøkte oss på veien til Hin Daeng

Deilig å ta briefing i sola, grille ryggen.

Det norske smøreteamet sleit i år, kanskje de må ta til takke med litt hjelp?

Hele dykkegruppen med guidene fra Kon-Tiki. "Pust Dypt" omringet av ProDykkere :)

Thomas på vei inn i chimney, Koh Bida Nai

Mantis shrimp, les disse funfacts om reka: http://theoatmeal.com/comics/mantis_shrimp

Asbjørn, besøkte oss over og under vann

Ferske pannekaker mellom dykkene er livsviktig

Det er en kjent dykketradisjon at ved dykk nr. 100 skal man dykke naken. Like kjent som "snorkletesten" ved fullendt Divemaster kurs, bare spør Lislien. Han er ikke Divemaster, enda. Men Heidi, vår sterke kvinnelige dykker i en mannsgruppe gjorde noe ingen forventet. Hun kneppet av seg og hoppet naken i 28C tropisk saltvann. Et fullført dykk på 50 min ble hyllet og hun kan herved kalle seg en tradisjonsrik dykker.

Litt bedre å utføre dykk nr. 100 i Thailand enn hjemme på Svestad

Vi fant Nemo. Snart kommer film nummer to, Oppdrag Dory (2016)

Banded sea snake, inneholder nok gift til å ta livet av 10 fullvoksne av gangen, ikke "poke". Men, ettersom tennene er meget små er det vanskelig å bli bitt. Pen drapsmaskin!

Kamera utstyr er alltid delikat å ta med under vann, ETT hårstrå kan gjøre forskjellen på full lekkasje..

Norwegians at sunset

Ute for å spise ekte thaimat med staff fra Kon-Tiki

Det gikk hardt for seg for annenpilot Lislien da pilot Spiten tilbakekalte alle droner i distriktet, Lisiens vei..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar