22.02.2014

Koh Lipe - #thismustbeparadise

Nordmenn på OMG Bar, lytter til P1 selvsagt - OL 2014

Koh Lipe er en meget spesiell øy, omringet av rundt 50 andre ubebodde øyer blir nasjonalparken godt bevart i forhold til natur. Turismen er på fremmarsj og Lipe har forandret seg drastisk de siste 10 årene men det er fortsatt en "skjult skatt" i Thailand, paradis på jord for mange. Vi innlosjerte oss i strand bungalower for 1 uke, reggae tempo, korall dykking (kun 2 dykk om dagen), massasje, beach bars og seine kvelder sto på programmet. Vi skulle slappe av de siste dagene i Smilets Land.

Vi ankom Koh Lipe etter en 6 timers speedbåt tur fra Koh Lanta. Vi liker oss på sjøen, spesielt i sola så vi er alle mann brune og blide. Da vi ankom Koh Lipe skjønte mange at dette var en paradis øy, sett tidligere på postkort fra Thailand. Det virket nesten uvirkelig at vi hadde flere dager ferie her. Nå gikk vi fra 3-4 dykk om dagen til 2. Vi var på en øy hvor du kunne gå gjennom hele handlegata på 15 minutt. Bob Marley ble hørt på alle høytalere og vi kom hjem med dykkebåten før solnedgang, altså god tid til avslapning den siste uken.

På Lipe kan man finne hovedstranden Pataya Beach, Sunrise Beach og Sunset Beach. 

Dykkedagene ble interessante, Vegard og Heidi gjorde dypdykkerkurs med eier Dave og Håvard gjorde navigasjonskurs med instruktør Cece. Thomas virker passe interessert i dypdykkern men den kommer senere.

Dykkegruppene ila de 2 ukene i Thailand besto av "kamera" gruppa Kjetil, Vegard, Jerry og Thomas. Den andre gruppen var "par gruppa" Heidi, Håvard, Terje og Ole Marius.

Håvard og Heidi har forelsket seg i Thailand og Koh Lipe og kjører på med dykkerkurs når vi først besøker et veldig proft senter

Thomas sjekker ut Nemo ved Lipe

Tarutao National Park er for oss mest kjent for de mange forskjellige bløtkoraller men også tidligere for pirater og saltvannskrokodiller. Siden jeg var her første gang i 2008 har livet i havet blitt bedre, helsen har blitt styrket og det er mye mer koraller, fisk og anemoner. Dykkesenterne har ingen god forklaring på dette men det kan være at de lokale operatørene og lokalfolket skjønner at livet i havet er en god business under vann, ikke bare på tallerkenen, som dekor eller i tradisjonell medisin. 

En hage full av lilla bløtkoraller på dypet

Kamuflerer anemonen seg med bløtkorallene tro?

Reiseleder viser gamle sprell (bilde av Thomas Heimdal)

Thai massasje er nytt for mange, det knekkes både her og der, albuer i skulderbladene og hæla i taket. Kostet oss hele 60 kr timen! Spiten har aldri følt seg så utladet.

Håvard tar en powernap mellom to dykk, soler seg på nedre halvdel av ansiktet og på hendene.

Jeg fikk gjort en del sidemount dykking med eier Dave. Ocean Pro Divers som vi dykket med er øyas eneste sertifiserte senter (IDC 5 Star) og tilbyr i tillegg sidemount, self-reliant, tech og rebreather dykking.

Håvard er nå halvveis i Divemaster kurset sitt etter endt navigasjonkurs med Ocean Pro.

Thailandske ProDykkere! Dobbeltsettet falt i god smak.

Annenpilot Lislien ligger hospitalisert etter ulykken på Lanta så tredjepilot Astrup måtte ta over plattformen til dronen.

Er du interessert i tattis kan man få hakket inn litt blekk via bambus nål på Lipe. Håvard valgte en skilpadde inne i en hai.

Bao, tatovøren, svært fornøyd med resultatet

OM & T koser seg på en romantisk coco aften

Jerry har inntatt godstolen med kokosnøtt etter en god del tanning

Thomas koser seg med godvarene tropiske Sør-Øst Asia kan by på, mye god og ny frukt

Gruppebildet med all staff fra Ocean Pro, takk for bra dykking og barbecue siste dagen!

Ole Marius måtte trene andre deler av armmusklene og la derfor fra seg drone fjernkontrollen. Longtail båten gikk ikke i like rette baner..

Håvard har allerede bestemt seg for hvor neste tur går, tilbake til Thailand 

Smilende pufferfish

Vi fant Nemo

Mange fine revfisk i Thailand, likt som i Rødehavet. Under hele oppholdet dykket vi i Andaman Sea.

Herlige sikkerhetsstopp ved Koh Yang.

Pinnacle towers ved Koh Yang east.

Ser ut som et screenshot fra Mario Bros, mushroom city

På dypdykket prøvde vi å finne nye rev med Dave, vi oppdaget også en fullvoksen marble ray på 160 cm.

Vegard sjekker ut de hissige nemo fiskene, noen ganger biter de oss i fingerne

Meg og Vegard dykker på egenhånd, like greit når jeg kjenner alle plassene fra da jeg selv jobbet her.

Bløtkorallene er som oftest penest på grunna da vi ser fargene best, ellers bruker man lykt på dypet for å se de naturlige fargene

OL, vi vinner laggull i kombinert. Takk NRK P1.

På vei hjem fra Koh Lipe, vi overnatter en natt ved fergekaia på fastlandet. Frokost er pannekake med egg og thai iste.


Takk for en en fantastisk og uforglemmelig tur til Thailand, over og under vann. Vi har jammen meg kost oss til de grader og utnyttet all tid og underholdning vi har kommet over. Veldig hyggelige dykkere som jeg er veldig sikker på at jeg ser igjen, enten på Svestad Brygge eller på en annen dykketur med ProDykk. Video fra turen kommer snart på vår YouTube kanal, kos deg med flere bilder på vår Facebook profil i mellomtiden. Kap khon krrrraaaap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar